Problem z dowodem rejestracyjnym

24 Maj 2018, 15:33

Witam sprowadziłem auto z niemiec. Auto zostało zarejestrowane... Dostałem blachy i dowód tymczasowy na miesiąc. Od pół roku nie mogą wyrobić dowodu... Tłumaczą się, że coś namieszali i maja problem informatyczny z CEPiK.. Co mam w takiej sytuacji zrobić auto stoi nie dopuszczone do ruchu przez pół roku. Proszę o jakieś porady.
Gedwey15
Nowicjusz

Auto: golf 4

24 Maj 2018, 17:03

Gedwey15 napisał(a):Auto zostało zarejestrowane.
Wykonałeś OBT przed I rej.w kraju czy wazny był przegląd z zagranicy... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Maj 2018, 09:58

Tak wykonałem OBT. Auto było sprowadzane do polski z Holandii potem było rejestrowane w Niemczech a teraz znów w Polsce wiec pani w urzędzie powiedziała mi ze cło płaci się tylko raz a że auto było kiedyś w Polsce to nie muszę płacić. Wszystkie dokumenty przyjęła razem z tłumaczeniami i powiedziała, że wszystko jest w porządku. Auto przyjechało na lawecie bez tablic. Kupiłem je od narzeczonego mojej siostry on dał mi wszystkie potrzebne dokumenty do rejestracji i pomagał to robić. Byliśmy u naczelnika w wydziale komunikacji to tylko nas zbywa... spisał sobie dane z dowodu tymczasowego i kazał przyjść w środę... po czym w środę powiedział, że maja problem z CEPiK
Gedwey15
Nowicjusz

25 Maj 2018, 10:51

Gedwey15 napisał(a):Tak wykonałem OBT
Jezeli masz wykonane OBT przed I rej.w Polsce to ich zasranym obowiązkiem jest przedłuzenie PC o kolejny termin az do chwili kiedy bedzie wszystko w porzadku w papierach.Jezeli będzie dalej Cie zbywał to wystosuj do niego pismo i niech Ci uzasadnie powód nie wydania normalnego DR tego pojazdu.To ze oni mają jakis problem to nie zwalnia ich od załatwienia tej sprawy z pozytywnym wynikiem dla Ciebie
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Maj 2018, 12:00

Super dzięki za rady w poniedziałek lecę do wydziału komunikacji z pismem i zobaczymy co dalej.
Gedwey15
Nowicjusz