Problem z gazem Opel Astra

29 Lut 2012, 12:30

Witam
Posiadam opel astre 1.6 benzyna gaz i mam mały problem dotyczący gazu. Kiedy odpalam silnik na benzynie wszystko działa jak należy, ale kiedy przełaczam na gaz zaczyna go szarpać, spadają nisko obroty, strzela i po chwili gaśnie. Na wysokich obrotach nic się nie dzieję ale kiedy go puszczę z gazu to zaczyna się to co napisałem. Mam drugi problem nie wiem czy z tym związany otóż jak wjeżdżam w kałuże zaczyna szarpać i rzucać silnikiem. Proszę o rozwiązanie problemu z góry dziękuje.
slawek988
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

29 Lut 2012, 12:40

Co do gazu - podjedź do gazownika, bo regulacja się należy .. Kiedy był jakiś przegląd robiony ??

Co do wilgoci - przez kałuże przejeżdża się wolno, a nie na hurrrra ... Będą pewnie kable do wymiany, może kopułka - nie wiem co tam masz sterującego zapłonem ..
Wieczorem odpal silnik i podnieś pokrywę silnika - może zobaczysz dyskotekę ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

29 Lut 2012, 13:37

U gazownika byłem coś około rok temu. Sprawdził szczelność i wyregulował.

Jak przejeżdżam przez kałużę wolno i szybko to tak samo się dzieję. Sprawdzałem w nocy nic się nie dzieję nie ma dyskoteki. I dodam że to wszystko dzieję się na gazie. Jeszcze wczoraj zauważyłem że silnik strzela tak jak by nie dostawał gazu. Naciskam pedał gazu i dopiero po 1-2 sek zaczyna wchodzić mi na obroty.
slawek988
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń