Problem z katalizatorem

24 Sty 2008, 15:26

Witam mam pytanie czy moge wyciagnac katalizator z VW Sharana i czy to wplynie na ,,kopcenie" samochodu czy jest mozliwe ze przy gazowaniu z rury wydechowej wydistanie sie czarny dym ( z katalizatorem mi sie to zdarza z gory dziekuje za odpowidzi
Bosy24
Nowicjusz

• 24 Sty 2008, 16:17

Jak wyciagnac? Mozesz wybebeszyc, z tym, ze nie przejdzie badan technicznych, bo bedzie za duza emisja dw, wegle, tlenku wegla itd...... Dodatkowo bedzie taki pusty dzwiek jak to przez puszke. A spaliny coż, zalezy od przebiegu silnika, no i stanu..
    FSOManiak
    Początkujący

Miejscowość: Podlasie

24 Sty 2008, 17:33

Jeśli Ci kopci a jest to TDI to sprawdź czy nie masz pękniętego przewodu gumowego od turbiny do interkulera. A jeśli przewody są OK to najprawdopodobniej silnik sie konczy lub też pompa paliwowa nie jest wyregulowana właściwie. Ja stawiam jednak na pękniecie przewodu gumowego i za słabe doładowanie silnika.
    kamigo5224
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda po zmroku
      Jesienią dni stają się coraz krótsze, dlatego kierowcy częściej prowadzą auto już po zmroku. Jazda w takich warunkach jest o wiele trudniejsza niż przy świetle dziennym, zwłaszcza w miejscach nieoświetlonych latarniami ...