Problem z kierunkami,Peugeot 306 Xn 1.1 94r

23 Mar 2012, 23:19

Witam, mam problem z kierunkami mianowicie gdy włączam same kierunki to wszystko jest ok ale jak tylko wcisnę stop lub zapale swiatła pozycyjne kierunki zaczynają wariować (szybko pulsować ale tylko z przodu z tylu miga chyba trochę pozycyjne),gdy wcisnę hamulec bez żadnych włączonych świateł to JARZĄ się światła pozycyjne oraz kierunki gdy są wł.pozycyjne bez stopu to szybko migają gdy dochodzi stop to cisza nawet stop chyba wtedy się nie świeci tylko same pozycyjne, z awaryjnymi jest tak że po kluczyku (czyli świeci się akumulator) działają normalnie ale bez kluczyka to normalnie coś mi piszczy pod deską w rytm kierunków. Sprawdziłem obie płytki w tylnych lampach i są jak nowe wiec przód sobie odpuściłem ,kostka tez jest ok tylko jeden grubszy przewód jest lekko przydymiony, podejrzewam że problemem jest głębszy brak masy tylko nie wiem gdzie szukać.Pomoże ktoś?
Durak92
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 306 Xn 1.1 94r

24 Mar 2012, 13:07

Najprościej jest metodą prób i błędów - bierzesz kawałek przewodu i łączysz go z pewną masą ( najlepiej z akumulatora ) a drugi koniec przytykasz do złączki przy światłach. I po kolei jedziesz z każdą lampą i sprawdzasz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Mar 2012, 17:43

Właśnie mam taki zamiar, gdzie dokładnie kończy się kabel masowy od tylnych świateł?
Durak92
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 306 Xn 1.1 94r
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...