Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak masz manualną kimę i pokrętło z pozycjami to sprawdź czy na najwyższym biegu działa?polk555 napisał(a): z dnia na dzień przestał mi działać nawiew
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
No to ewidentnie masz problem z dmuchawą. W pierwszej kolejności musisz się do niej dostać odpiąć wtyczkę i sprawdzić czy dochodzi do niej prąd. Jak to sprawdzisz i prad będzie to musisz dostać się do dmuchawy i sprawdzić czy czasem coś tam nie wpadło do wirnika i nie zablokowało go. Możesz też go ruszyć ręką żeby przekręcił się kilka razy.polk555 napisał(a):Identyczny jak na filmiku 4f9
Superpolk555 napisał(a):Dostałem się do wentylatora i go przeczyściłem, zaczął ładnie pracować
Jak szczotki są ok i komutator nie jest wytarty to jak regularnie będziesz go używał nie powinno być problemu. Jak wysiądzie znowu to warto sprawdzić w jakim stanie są szczotki może wystarczy je wymienić i będzie po sprawiepolk555 napisał(a):ciekawy jestem czy problem się za jakiś czas nie powtórzy
Jak byś wyciągał to zerknij od razu do szczotek, ale może po prostu jest brudny i wystarczy go wyczyścić.Kao napisał(a):Wentylator jakby próbował ruszyć i nic. Zobaczymy co wyjdzie może też wystarczy wyczyscic