Problem z nawiewem Vectra B

07 Lis 2008, 19:40

witam.mam taki problem.kupiłem vectrę B 2000 rok po lifcie.problem polega na tym ze nie włączają mi się nawiewy.mam wersie z klimatronicem.nawet na najwyższych obrotach nawiew nawet nie drgnie,podejrzewam ze to wina jakiegoś przekaźnika ale nie wiem gdzie go mogę znaleść.jeśli ma ktoś jakiś pomysł jak uruchomić te nawiewy to proszę o pomoc. Z góry dzieki
bananpb
Nowicjusz

• 07 Lis 2008, 20:27

wydaje mi sie, że najlepiej byłoby rozebrać konsolę przednią i sprawdzić, czy się coś nie rozłączyło. Jeżeli wszystkie styki działają to sprawdzić, gdzie znajduje się główna cześć klimy i czy tam właśnie coś się nie rozłączyło. Ostatecznie: mechanik.
    isso
    Nowicjusz

09 Lis 2008, 13:10

doszedłem ze problem jest w silniku od nawiewów ten który znajduje sie pod filtrem przeciwpyłkowym.jak go pukne to sie załącza.nie wiem tylko czy te silniki sa na szczotkach bo moze to wina szczotek ze juz nie łącza.
    bananpb
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe V generacji
      Te instalacje LPG pozwalają na wtrysk gazu w fazie ciekłej do kolektora dolotowego (konieczność nawiercenia kolektora i montażu w nim wtryskiwaczy gazowych), bądź bezpośrednio do komór spalania za pośrednictwem wtryskiwaczy ...