Problem z numerem VIN

26 Sie 2010, 00:03

Witam

Poszukuje porady co do dalszego dzialania w mojej sytuacji.

Zakupiłem auto ponad pol roku temu. Obecnie zauwazylem pewna niezgodnosc.
Wybite mam 2 rozne numery VIN.
VIN w dowodzie rej. zgadza sie z numerem wybitym na kielichu( w tym modelu tam sie nie wybija).
Auto posiada takze VIN wybity na scianie grodziowej oraz tabliczce (ten jest inny).

VIN na kielichu nie jest numerem wybitym przez stacje kontroli pojazdow.

Wg VIN z sciany grodziowej(jest tak jakby przekreslony) auto wyprodukowano w 1992, lecz jest to malo prawdopodobne gdyz wiele elementow tego samochodu jest z 1994, wczesniej nie byly montowane w tym modelu.

Co ja mam teraz zrobic? Isc na policje? Bylem u paru diagnostow, mowia ze to nieciekawie wyglada. Zaden jednak nie zna odpowiedzi, lecz twierdza ze nie jest to samochod spawany z 2 ale przy przegladzie dowod zostanie zatrzymany.

Chcialbym wiedziec czy groza mi jakies konsekwencje z tego powodu, jezeli okaze sie ze auto jest kradzione czy cos podobnego.

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
tomek.md3
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

26 Sie 2010, 07:08

tomek.md3 napisał(a):Zakupiłem auto ponad pol roku temu. Obecnie zauwazylem pewna niezgodnosc.
Wybite mam 2 rozne numery VIN.

A poprzedni wlasciciel nie zyje... :?: :?:Przeciez wiesz chyba od kogo kupiles ten samochod.Moze on ma jakies dokumenty na ta okolicznośc.Ja juz takie coś spotkalem kiedy jeden nr.vin byl skreslony a wybity drugi.Jednak własciciel mial na to odpowiedni papier i wszystko grało... :!:

:?: :?: :?: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...