Problem z obrotami

31 Lip 2008, 19:29

Witam. Mam problem z oplem Astra 1.6 benzyna 1995r. Chodzi o to, że gdy zapalam silnik wskakuje na duże obroty (2000-2500 obr/min) i po jakiś 10 sekundach wraca "do normy". Poradzcie co to może byc. Czy sam to moge naprawic. Dodac musze od razu że z mechaniką do czynienia za dużo nie miałem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
peeter9
Nowicjusz

• 31 Lip 2008, 20:14

No to jest normalne w każdym samochodzie, samochód dopuki się nie rozgrzeje to działa na wyższych obrotach:) Z autkiem jeżeli o to chodzi jest wszystko ok:)
    ostry89
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

31 Lip 2008, 20:37

nie sądze że jest ok, bo auto po 10 sekundach raczej sie nienagrzeje a własnie tyle mi buczy silnik na wyokich obrotach, a po za tym zaczęło się to dziac od jakiegoś tygodnia. Pomocy
    peeter9
    Nowicjusz

02 Sie 2008, 21:16

nie wiem co moze byc ale napewno t nie jst normale zeby az tak wysokie obroty byłu i juz po 10 sekundach spadały przeciesz silnik nawet nie zdazył sie nagrzac. cos jest napewnoz tym nie tak
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

05 Sie 2008, 11:17

masz racje to nie jest normalne mam kadeta i na poczatku dzialo sie mi tak samo, pozniej ten problem stał się uciążliwy, widocznie ople tak maja
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
    Miejscowość: góral podbeskidzia
    Prawo jazdy: 01 08 2005
    Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4

05 Sie 2008, 11:31

odpal auto i zaczekaj aż spadna obroty.jezeli masz silniczek krokowy to zdejmij z niego przewód i zaobserwuj obroty.jezeli bedą na tyle wysokie jak po odpaleniu to masz winowajce
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
      Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...

05 Sie 2008, 17:12

u mnie po odpaleniu obroty stały na poziomie 1200-1500 obr/min i potrafił tak trzymać nawet już po nagrzaniu silnika (zawieszał się) wymiana silniczka krokowego dała tyle, że wszystko było dobrze przez tydzień i później znów sie wieszał na 1000. od roku mam gaz i już ten problem nie występuje (astra 1,6 1993rok)
    pozdrawiam motomaniaków
    ali1983
    Nowicjusz

Miejscowość: elbląg