Problem z odpalaniem przy zimnym i ciepłym silniku rav4 2002

14 Paź 2010, 19:33

Witam. Mam problem i niewiem co w tej sytuacji dolega rav4 podczas odpalania. Chciałbym się poradzić was użytkowników co mam zrobić. Auto kupiłem jakieś 2tygodnie temu. Odpalając samochód stwierdziłem że ciężko pali (po TRZECH zakręceniach)-tak samo jest i teraz(Rano jak jest zimna to nawet więcej razy kręci-słychać nieraz jak by akumulator słaby?później jak już jest ciepła to po trzech zakręceniach zapala). Sprzedawca stwierdził i nawet dobry mechanik że to tak w toyotach jest, bo są wtryski denso-dobra ok.Wymieniając olej w swoim mieście inny mechanik stwierdził że ravka powinna normalnie palić(ale zabardzo nie był przekonany).Zaproponował mi czyszczenie wtrysków specjalną maszyną koszt ok.300zł, sprawdzenie rozrządu czy dobrze ustawiony. Ja myślę że to mogą tez być świece żarowe, kiedyś w golfie podobną sytację miałem. Proszę o pomoc będe bardzo wdzięczny.
mariobrk
Nowicjusz

Miejscowość: Mazury

16 Paź 2010, 10:50

Jeśli na gorącym też ciężko pali ,to świece wyklucz.Zacznij od jednego,akumulator podładuj porządnie,rozrusznik musi gwizdać a nie kolebać się jak stara baba przy wykopkach,to jest Diesel :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)