Problem z Oplem Zafirą POMOCY

29 Sty 2010, 17:36

Kiedy chcę rano odpalic samochód, udaje mi sie to dopiero za 3,4 razem. Auto jest oczywiscie garazowane. Gdy odpale świeci sie kontrolka serwis (samochodzik z kluczykiem). Po kilku minutach silnik zpada z obrotów i zaczyna go trząść. Po przejechaniu ok 500m kontrolka gasnie a silnik po rozgrzaniu wchodzi na normalne obroty.
W serwisie powiedzieli mi, ze moze to byc problem z pompą wtryskowa. Taka naprawa jest jednak droga i chce sie dowiedziec czy moze to byc cos innego?
Prosze o szybka odpowiedz i z góry dziekuje.
benekR13
Nowicjusz

Miejscowość: Radom
  • 29 Sty 2010, 18:54

A skasowali ci ten serwis jak byłeś w ASO czy nadal się wyświetla? - bo jeśli tak to trzeba go najpierw usunąć.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w przepisach
      Od dnia 5 grudnia 2020, w życie wchodzą zmiany w przepisach dotyczących kierowców i właścicieli samochodów. - Tablice rejestracyjne / miejsce na pieczątkę podczas OBT / Prawo Jazdy / rejestracja pojazdu.
      Samodzielna wymiana oleju silnikowego
      Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...