[BMW][E36] Problem z pompą paliwa

26 Lip 2013, 17:53

Witam, mam BMW E36 TDS 2,5 L
Mam problem z pompą paliwa.Otóż jak auto jest zimne i grzeją świece żarowe pompa działa, auto pali.Jak już auto się rozgrzeje nie grzeją świecę to pompa nie działa i auto nie pali.
Co to może być, proszę o mądrą podpowiedz, dziękuje i pozdrawiam.
ninek
Obserwowany

Auto: BMW

02 Sie 2013, 09:44

Świece powinny podgrzewać cały czas. Najlepiej podjedź do elektryka samochodowego.
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

02 Sie 2013, 13:13

Oj, jeśli oczekujesz mądrej odpowiedzi to bez sprawdzenia będzie ciężko. Przyczyn może być sporo, zapewne coś w elektryce, ale co powie Ci tylko fachura po teście.
beemwuszka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1972
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Nissan Terrano 1
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1987

02 Sie 2013, 14:01

Przyczyna może leżeć po stronie przekaźnika pompy, stacyjki itp. Świece przynajmniej na chwile przy rozgrzanym silniku powinny zadziałać jak to napisał gracz24ha więc coś jest nie tak, ja stawiam na przekaźniki <tylko teraz nie mam dostępu do programu żeby Ci powiedzieć który jest za pompkę i świece odpowiedzialny> jak masz możliwość to podmień wszystkie na próbę ale nie kupuj niczego dopóki nie będziesz pewien bo niestety możesz wtopić kupę kasy bez sensu:/
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - innowacyjne wnętrze
    Usportowione i wykonane z produktów najwyższej jakości – takie jest wnętrze Skody VISION RS. Kompaktowy, oddający dynamicznego ducha model RS można już teraz obejrzeć na udostępnionych przez markę szkicach i ...
    30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...