Problem z radiem delta cc pomocy

11 Lis 2007, 16:39

prośba o pomoc mam radio delta cc takie jak to
Zdjęcie

potrzebuję pomocy jak się programuje stacje radiowe automatycznielub ręcznie w tym radiu co oznaczają przyciski z góry dziękuję
prosze jeszcze co znaczy tp rds rd mode gala dzieki a jeszcze mam proble jak skanuje to nie chce się zatrzymać na żadnej stacji o co może chodzić
verbatim10
Nowicjusz

11 Lis 2007, 23:54

Ja nie jestem expertem w tych sprawach ale wiem jedno: RDS to poprostu tekst który nadaje radio, nie wszyskie ale np. Radio Zet wyświetla wykonawcę aktualnej piosenki itp. ;)

Jeśl wybieżesz odpowiednią falę, która chcesz zaprogramować poprostu będąc na niej przytrzymaj odpowiedni Ci przycisk np. 1 ;) Nie jestem w 100% pewny czy to zadziała ale wart spróbować.
XwojtasX
Początkujący

14 Lis 2007, 19:09

Jeżeli skanujesz i nie chce ci się zatrzymać na żadnej stacje, to może po prostu nie masz podłączonej anteny i radio nie łapie nic. Aby zaprogramować wystarczy pewnie tylko dłużej przytrzymać nr na którym chcesz zaprogramować tą stację.
GALA z tego co wiem, to system w którym głośność odtwarzania jest automatycznie dopasowywana do prędkości jazdy. Ale tego nie jestem pewien.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

20 Lis 2007, 18:35

XwojtasX napisał(a):Ja nie jestem expertem w tych sprawach ale wiem jedno: RDS to poprostu tekst który nadaje radio, nie wszyskie ale np. Radio Zet wyświetla wykonawcę aktualnej piosenki itp. ;)

.

RDS to jest system automatycznego dostrajania się do wybranej stacji.
Tak obrazowo ... Mieszkasz w Warszawie i masz radio nastawione na stację XY, wybierasz się do np. Katowic gdzie ta stacja nadaje na innej częstotliwości a RDS automatycznie dostosowuje się do zmiany.
Nie ma to raczej związku z napisami.
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

20 Lis 2007, 19:30

Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony całoroczne – jakie mają wady i zalety?
    Opony całoroczne – do wszystkiego, czyli do niczego? Czy może jednak istnieją uniwersalne opony, na każde warunki drogowe? Kiedy decydujemy się na zakup nowego kompletu opon mamy dwie dostępne opcje – opony dedykowane ...