Problem z rejestracją, brak vat 25!! Proszę o pomoc...

02 Lip 2008, 12:10

Witam
Mam problem z zarejestrowaniem sprowadzonego auta i proszę o jakąś podpowiedź:
Kupiłem auto w komsie, dostałem od nich fakture oraz reszte potrzebnych dokumentów oprócz vat 25. W wydziale komunikacyjnym zarejestrowali mi auto i dali dowód tymczasowy a ja miałem dostarczyc vat 25. Jak się okazuje komis miał kontrole skarbową i ma zawieszone wydawanie vatu i trwa postępowanie wyjaśniające, które niewiadomo ile potrwa.Skończyła się ważność dowodu tymczasowego, który juz był przedłużany o 2 tyg. a WK nie wyda dowodu stałego bez tego dokumentu i chcą unieważnić rejestracje. Co ja mogę w takiej sytuacji zrobić?? prosze o rady...
Ostatnio edytowany przez karmazyn, 04 Lip 2008, 08:48, edytowano w sumie 1 raz
karmazyn
Nowicjusz

03 Lip 2008, 22:28

nic, prosic naczelnika zeby sie wstrzymal z anulowaniem rejestracji. Pozwolenia czasowego aktycznie ci juz nie moga przedluzyc.
kropka1
Początkujący

09 Cze 2012, 17:22

Witam,
Proszę o poradę. Kupiłem samochód sprowadzony z Belgii od handlarza. Podpisałem umowę, na której jest błędnie wypisany adres sprzedającego.
Problem zaczął się w urzędzie skarbowym - zakwestionowano innego właściciela wpisanego w dowód rejestracyjny, a innego na umowie sprzedaży (pomimo tego, że w Belgii nie jest wymagana ciągłość umów). Ponadto kod zamieszkania sprzedającego nie zgadza się z miejscowością wpisaną na umowie - jest błąd w adresie sprzedającego.
Czy mogą nie wydać mi Vat 25 i czy mają możliwość sprawdzenia, czy dane sprzedającego są prawdziwe?
Proszę o pomoc
gothyc3
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 10 2007

10 Cze 2012, 12:54

U mnie w wydziale taka umowa jest sprawdzana automatycznie. Jak tos nie umie bezbłędnie czegoś spisać to niech lepiej się za fałszowanie dokumentów nie bierze.
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...