Witam Wszystkich. Postanowiłem napisać, ponieważ mam pewien problem, którego sam rozwikłać nie mogę... Problem ten odnosi się do Opla Zafiry 2.0 DTI 16V, tzn dokładniej do kłopotów z nią związanych... Sprawa wygląda następująco... co jest przyczyną że przy rozruchu auto nie pali dopiero jeśli dodasz Pałera to nastąpi rozruch i dlaczego pompa wtryskowa nie daje paliwa przy rozruchu? W grę nie wpływa temperatura otoczenia, po około 20 minutach auta nie można ponownie uruchomić. Co może być nie tak? Proszę o Pomoc i z góry dziękuje!.
Typowa wada tego i 2,2 silnika diesla.Ta pompa jest bardzo wrazliwa na powietrze w paliwie.
Najpierw sprawdź przewody paliwowe zaczynając od powrotow z wtryskow.Można też wymienić zawor w pompie,nowy oryginał Bosch ok.100zł.Jazda z taką usterką może doprowadzić do awarii pompy wtryskowej lub silnika,a to już więkzsy koszt.
Ekologiczne paliwa R33 do samochodów z silnikiem benzynowym i diesla Przyjazny dla środowiska olej napędowy R33 Blue Diesel jest dostępny na zakładowych stacjach paliw Audi w Ingolstadt i w Neckarsulm od marca 2021 roku. Teraz ekologiczna benzyna R33 Blue Gasoline zastępuje benzynę konwencjonalną ...
Nowy VW Polo R Supercar 570KM i napęd na cztery koła Nowe Polo R Supercar przygotowane przez Volkswagen Motorsport. Model z silnikiem o mocy 570 KM i z napędem na cztery koła został przygotowany z myślą o startach w Mistrzostwach Świata FIA w rallycrossie (WRX). Auto wygląda ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.