Problem Z Rozruchem Opla.

24 Paź 2009, 21:46

Witam Wszystkich. :wink:
Postanowiłem napisać, ponieważ mam pewien problem, którego sam rozwikłać nie mogę... Problem ten odnosi się do Opla Zafiry 2.0 DTI 16V, tzn dokładniej do kłopotów z nią związanych... Sprawa wygląda następująco... co jest przyczyną że przy rozruchu auto nie pali dopiero jeśli dodasz Pałera to nastąpi rozruch i dlaczego pompa wtryskowa nie daje paliwa przy rozruchu? W grę nie wpływa temperatura otoczenia, po około 20 minutach auta nie można ponownie uruchomić. Co może być nie tak? Proszę o Pomoc i z góry dziękuje!.
wrobel08
Nowicjusz

Miejscowość: Terespol
  • 24 Paź 2009, 21:54

może zawór w pompie?a komputer co pokazuje?
    gibaj

24 Paź 2009, 22:07

Komputer pokazuje brak błędów, a dodatkowo wstawiłem zawór zwrotny przy filtrze paliwa i jest to samo.
    wrobel08
    Nowicjusz

25 Paź 2009, 10:32

Typowa wada tego i 2,2 silnika diesla.Ta pompa jest bardzo wrazliwa na powietrze w paliwie.
    Najpierw sprawdź przewody paliwowe zaczynając od powrotow z wtryskow.Można też wymienić zawor w pompie,nowy oryginał Bosch ok.100zł.Jazda z taką usterką może doprowadzić do awarii pompy wtryskowej lub silnika,a to już więkzsy koszt.
    Problem Z Rozruchem Opla.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

25 Paź 2009, 10:45

To jest silnik 2.0 i pompa jest całkiem inna.
    wrobel08
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy VW Polo R Supercar 570KM i napęd na cztery koła
      Nowe Polo R Supercar przygotowane przez Volkswagen Motorsport. Model z silnikiem o mocy 570 KM i z napędem na cztery koła został przygotowany z myślą o startach w Mistrzostwach Świata FIA w rallycrossie (WRX). Auto wygląda ...