Problem z światłem Stopu w Polo 3

02 Kwi 2009, 19:37

Witam mam takie pytanie po powrocie z trasy zdarzyła mi się taka sytuacja wysiadam z samochodu wyłączam światła zamykam auto i idąc widzę iż świeci się stop co mnie zaniepokoiło wiec sprawdzam wszystko w aucie i wszystko w porządku wpadłem na pomysł więc aby podeprzeć czymś pedał hamulca i zobaczyć i okazało się iż nie świeci po podparciu , moje pytanie dotyczy czy ktoś spotkał się z czymś takim , co należy zrobić i ile mniej więcej może kosztować taka usługa w warsztacie , z Góry dziękuje za pomoc
Twissen
Nowicjusz

02 Kwi 2009, 20:47

Pod pedałem hamulca jest włącznik świateł stopu.Wypnij z niego oba przewody i sprawdz,czy światła świecą.Następnie je zewrzyj ze sobą i sprawdz ponownie czy świecą.Jeżeli w pierwszym przypadku nie świecą,a w drugim tak,to do wymiay włącznik tych świateł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Kwi 2009, 21:03

Powinien mieć regulacje głębokości ustawienia ten czujnik hamulca. opuść go niżej wtedy pedał hamulca będzie go wyłączał prawidłowo
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

03 Kwi 2009, 11:47

szczerze mówiąc nie znam sie na jakiej kolwiek mechanice nie orientujecie sie ile może taka usługa u mechanika kosztować
Twissen
Nowicjusz

04 Kwi 2009, 07:11

mysle ze kolo 20 zl groszowe sprawy
mlody kierowca
Zayer
Nowicjusz

Miejscowość: konskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...
    [F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...