Problem z układem kierowniczym golf III

05 Cze 2009, 14:11

Witam wszystkich panowie mam male pytanko czy wiecie moze co moze dolegac mpjemu golfikowi 1,8 ben 1994. Mianowicie chodzi o uklad kierowniczy:
cała kierownica jak ja puszcze minimalnie rusza sie w lewo i w prawo znosi go troche w lewo a przy chamowaniu tez go czasami znosi tak samo na jakis nierownosciach kierownica chodzi to w jedna strone to w druga, dodam tylko ze bylem na zbieznosci i na ustawienu kontow ale to nie pomoglo. prosze o pomoc z gory dzieki i pozdrawiam
Nienawidze odkurzaczy (skuterow)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

• 05 Cze 2009, 16:59

Mozesz miec juz do wymiany koncowki drazkow kierowniczych, sprawdz je, a to ze cie sciaga to moze ktorys docisk hamulcowy ktoregos kola dociska mocniej moze byc zapieczony i sciaga.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

05 Cze 2009, 22:35

Ruszanie kierownicy na prawo i lewo to może być coś z kolumną kierowniczą.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

06 Cze 2009, 07:17

to jak panowie najlepiej sprawdzic co to moze byc??
    18alexkwidzyn18
    Nowicjusz

06 Cze 2009, 08:05

Hamowanie i znoszenie?Kolega Dawid udzielił ci odpowiedzi,kołysanie koła kierownicy wydaje mi się,że problem tkwi w kolumnie kierowniczej(pomoc może tylko regeneracja a najlepiej wymiana).
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

06 Cze 2009, 08:26

Wcale nie musi być kolumna co nie znaczy że nie może.
    Ja radziłbym Ci sprawdzić wahacze z przodu, gumy na drążku.
    Ale stawiam na wahacze. Możesz też mieć oponę którąś lekko uszkodzoną i to ona może kołysać na boki kierownicą.
    stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
      Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...

07 Cze 2009, 23:12

jutro pojade do znajomego mechanika i powiem mu zeby zerknal co to moze byc nie tak. mozliwe całkiem ze wachacze kurde, jutro sie okaze . dzieki wszystkim jutro dam znac co to bylo jesli gosciu dojdzie do tego
    18alexkwidzyn18
    Nowicjusz