Problem z włoską fakturą w wydziale komunikacji - pytanie

27 Paź 2010, 16:35

Witam serdecznie!

Bardzo żałuję, że mój pierwszy post na tym forum dotyczyć musi problemu, ale takie bywa życie :sad: . Tak więc do rzeczy:

Tydzień temu zakupiłem samochód, pochodzący z Włoch. Oczywiście od razu przystąpiłem do rutynowych odwiedzin urzędów. Załatwiłem przegląd, akcyzę, tłumaczenie oraz skarbówkę. Wydawało się już, że moje męczarnie dobiegają końca, gdy przyszła kolej na wydział komunikacji...

Udałem się do powyższego urzędu z kompletem dokumentów. Pan urzędnik uważnie je prześledził, po czym stwierdził, że na fakturze z komisu widnieje słowo "złomowanie" i nie zarejestruje tego auta. Zmroziło mnie... Samochód ma około 8 lat, oczywiście przeszedł bez problemu badania techniczne. Mam także oryginalny włoski brief i dowód rejestracyjny.

Z powodu tego jednego słowa nie chcą zarejestrować mojego auta. Załatwiłem poprawkę faktury we Włoszech, obecnie czekam na jej tłumaczenie. Obecnie, zamiast słowa "złomowanie", będzie pisało "wydalony na eksport".
Moje pytanie brzmi: czy Waszym zdaniem ma to szanse powodzenia?

Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź, nie śpię przez to po nocach :cry:

Z góry serdeczne dzięki i przepraszam za tak długiego posta - desperacja....
Pozdrawiam!
W trakcie urzędowej przeprawy...
kuba.es
Nowicjusz

Miejscowość: Brzozów/Podkarpackie

27 Paź 2010, 17:07

kuba.es napisał(a):Moje pytanie brzmi: czy Waszym zdaniem ma to szanse powodzenia?

Myślę ze powinno być dobrze.Nie zajmuje sie tym sprawami na codzień ale mam troche do czynienia posrednio/SKP/.Podam Ci pózniej namiary do gościa który zajmuje się tym zawodowo lub uzbrój się w cierpliwość to moze on sam sie odezwie...
Ok.. :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Paź 2010, 20:44

Dzięki za odpowiedź Migi60. Jeśli faktycznie znasz kogoś " w temacie " to byłbym bardzo wdzięczny :wink:
kuba.es
Nowicjusz

27 Paź 2010, 20:58

Ps.Przed chwila poszło na PW...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Paź 2010, 21:07

Serdeczne dzięki! Podczas tego chorego procesu rejestracji bardzo ciężko o kogoś, kto szczerze chce pomóc :)
Pozdrawiam!
kuba.es
Nowicjusz

02 Lis 2010, 22:17

Moim zdaniem po zmianie faktury nie będzie już żadnego problemu bo po wyrazie złomowanie nie będzie już przecież śladu........

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam