Problem z wybraniem czego kolowiek do 50tys

22 Kwi 2017, 18:30

Witam serdecznie,

Poszukuje samochodu w kwocie do 50tys zlotych i pojawia się problem, bo jak człowiek zaczyna czytać o problemach dzisiejszych aut to zaczyna się zastanawiać nad zakupem roweru :)
A tak bardziej poważnie to szukam samochodu z silnikiem benzynowym, bo mam już dość diesla po za tym robię małe przebiegi i dużo jeżdzę w mieście.

Jeśli chodzi o typ nadwozia to preferuje hatchbacki i sedany wiem że powinienem się określić ale sedan to nie van i praktycznie będzie trochę dłuższy ale to mi nie przeszkadza.

Moje typy

BMW serii 1
Volvo s60
volvo v40
Mazda 3 - ale tutaj chyba będzie problem z budżetem ponieważ szukam tylko samochodu z Polskiego salonu i ceny są wyższe niż tych sprowadzanych.
Alfa romeo giulietta
Citroen ds4
Peugeot 308

Na tą chwilę było by to chyba tyle, chciałbym poznać wasze opinie na temat samochodów jakie wybrałem fajnie byłoby jak by ktoś polecił mi jaki silnik w danym samochodzie wybrać no i oczywiście może inne propozycje.

Ogólnie jeśli chodzi o moc to 130 kucyków to takie minimimum

Pozdrawiam
HeaveN1993
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

22 Kwi 2017, 22:33

Sam przymierzam się w przyszłym roku do zmiany auta, bo w tej chwili dojazd do pracy zajmuje mi niespełna 5km, potrzebuję benzyny i rozglądam się za podobnymi modelami.

Polecałbym Volvo S60/V40, bo to sprawdzone silniki Forda.
Mazda 3 również zbiera dobre opinie jeśli chodzi o silnik, nie wiadomo jak to będzie z blachami.
Giulietta silnik 1.4 miewa problemy z modułem MultiAir. Zostaje mocny silnik 1750.
Oprócz tych modeli rozglądam się nad Lexusem IS250, może i Ty się nad nim zastanowisz ;)

Co do BMW, mało miejsca w środku, no i silniki 3 cylindrowe w BMW?! Modelu 125i w tych pieniądzach nie dostaniesz.
maxatos
Początkujący

Prawo jazdy: 05 08 2006
Auto: Seat Arona
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

23 Kwi 2017, 10:04

Jeśli chodzi o volvo to bardzo mi się podobają ale ciężko coś sensownego w moim budżecie znaleść i głupio to zabrzmi bo sam je wybrałem ale budżet na takie volvo to 60tys żeby kupić coś sensownego, bo volvo v40 w podstawie miałe diesle a benzyn jest ogólnie mało.

S60 to już segment wyższy i tutaj też pojawia się problem.
Lexus na pewno prestiż przyglądałem się ogłoszeniom ale znaleść coś chyba ciekawego graniczy z cudem?
BMW serii jeden szkoda bo fajną mają bryłę i ogólnie mi się podobają ale rozumiem że nic nie kupie po lifcie ciekawego?

Jakieś inne propozycje? Coś z koncernu VW może?
HeaveN1993
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...