Problem z wyrejestrowaniem:(

11 Gru 2008, 13:22

Witam mam spory problem i kompletnie niewiem co zrobic.Sprzedalem auto na miekkim dowodzie do odebrania twardego mialem tydzien.kupujacy zrobil szkode w ten sam dzien i umowy poslzy do ubezpieczenia.nie moge wyrejestrowac bo daty na umowach nie zgadzaja sie z data wydania dowodu :? umowy nowej chyba nie moge spisac bo stare poszly do ubezpieczalni na wyplate szkody.co mam teraz zrobic prosze o pomoc
dankan20
Nowicjusz

11 Gru 2008, 14:35

W jakim celu chcesz to wyrejestrować czyli zgłosić sprzedaż?

Nie wystarczy pokazać w ubezpieczalni umowy kupna sprzedaży? Z niej jasno wynika, że sprzedałeś pojazd, przekazałeś OC i teraz ten co kupił jest objęty ochroną.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

11 Gru 2008, 15:00

ok ale zupelnie nie o to chodzi.problem polega na tym.ze sprzedalem auto na pozwoleniu czasowym i po tygodniu bylismy umuwieni na spisanie ponewnej umowy z data odbioru dowodu wlasciwego ale klijent mial stluczke w dzien kupna i umowy do ubezpieczalni poszly ze stara data.czy mimo tego mozemy spisac umowe od nowa z data np dzisiajsza
dankan20
Nowicjusz

11 Gru 2008, 15:01

bo w urzedzie komunikacji nie wyrejstruja mi auta z taka data na umowie czyli z data zanim odebralem dowod wlasciwy czyli twardy
dankan20
Nowicjusz

11 Gru 2008, 16:25

W takim razie nie zgłaszaj sprzedaży w urzędzie komunikacji unikniesz niepotrzebnych kłopotów.

Jeżeli chcesz zmieniać umowy to trzeba spytać w ubezpieczeniach czy również tam możesz to zrobić. Żeby nie było różnych umów w różnych miejscach dotyczących tej samej transakcji powinieneś to załatwić tak, żeby wszyscy mieli to samo.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Samochody Lexusa – dzieła mistrzów
    Samochody z wyczynowej linii F Lexusa odznaczają się nie tylko wysokimi osiągami i bardzo dobrymi własnościami jezdnymi – podobnie jak wszystkie modele japońskiej marki premium słyną z niezawodności i doskonałej jakości ...