Problem z Wznawianie odtwarzania od miejsca zatrzymania

28 Gru 2013, 15:05

Witam!
Kupiłem radio sony model cdx-gt570ui które ma funkcje "Wznawianie odtwarzania od miejsca zatrzymania"
jednak mi nie działa jak je ustawić czy może radio jest wadliwe.
Mój problem polega na tym że gdy słucham muzyki z pendraiwa i gdy kończę jazdę po wyłączeniu silnika i ponownym jego uruchomieniu muzyka zaczyna lecieć od początku zamiast od ostatniego odtwarzanego utworu. Nie wiem jak to ustawić więc proszę o pomoc.
Gutek43
Obserwowany

Auto: golf 4

08 Sty 2014, 15:33

Witaj. Wydaje mi się że problemem może być fakt że po wyłączeniu zapłonu odcinasz również napięcie podawana na radio. Mogę się mylić więc przeprowadź prosty test by potwierdzić moją diagnozę a mianowicie na wyłączonym zapłonie spróbuj włączyć radio, jeśli się nie włączy to miałem rację a jeśli nie to przyczyna musi być inna.
piotr03
Początkujący

Prawo jazdy: 10 10 2011
Auto: Citroen Xsara
Silnik: 1.6 TU5JP4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

12 Lut 2014, 11:48

Gutek43 napisał(a):Mój problem polega na tym że gdy słucham muzyki z pendraiwa i gdy kończę jazdę po wyłączeniu silnika i ponownym jego uruchomieniu muzyka zaczyna lecieć od początku zamiast od ostatniego odtwarzanego utworu.

Pewnie z tego powodu że "bookmarking" w większości produktów Sony dotyczy tylko podcastów, dodatkowo za każdym razem wcześniej musisz zapisać miejsce w którym chcesz przerwać ? Zapewne instrukcja ładnie to wyjaśnia :-)
agrafek
Początkujący

Miejscowość: Krakow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[S] TT 8N 1,8T / 328Ci e46 / CLK 200K w208 / C70 I 2,4T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - auto z nadwoziem coupe - benzynowy silnik o mocy ok. 200KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2000 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 1,8T - 225KM - BMW ...