Kubuch napisał(a):Na żadne drzwi nie działa? Popadały siłowniki - częsta przypadłość Focusa - koszt 1 nowego siłownika to coś koło 480 zł
![Razz :P]()
U mnie w Fordzie Focus 1.8 TDDI 1999r wystarczyło odciąć kabel od <siłownika?wkładki?> i wszystko działa dalej... opisze dokładniej miałem problem z zamykaniem drzwi z pilota, kluczykiem zamykało wszystko ok a pilotem tylko szło otworzyć czasem
![Uśmiechnięty :)]()
Objawiało sie to tak ze gdy zamykałem kluczykiem drzwi od strony pasożyta zamykały sie tylko te drzwi a gdy zamykałem od kierowcy zamykały sie wszyskie wiedz rozebrałem drzwi <prawe> musiałem wyjąć airbaga i zanim jest wiązka idąca do zamka rozciąłem czarny kabel <rozłączyłem> i działał wszystko do dzis. Zajęło mi to kolo godzinki a nie tak jak kolega pisze 480zł.Mi to pomogło ale czy innym to nie wiem
Naj lepsze jest to ze elektryk mi powiedział jaki kabel mam rozciąć ale do dziś nie wiem do czego ten kabel szedł czy czujnik czy siłownik itp
![Piwo :piwo:]()
ale działa i jest ok
Pisze to po to bo być może komuś pomogę skoro mi to pomogło komuś napewno temat juz dawno zakończony ale sam szukałem wiedz moze ktoś znajdzie tego posta i mu pomoże.