Problem z zamkiem w aucie od kierowcy, zepsuta wkładka Seat Leon I

26 Lut 2018, 19:19

Witam
Prosiłbym o poradę bo już nie mam pojęcia co zrobić auto mogę zamknąć tylko od środka, kupiłem wkładkę drugą do seata z kluczami, jeszcze nie sprawdzałem czy zamknę nią auto ale chyba raczej nie bo jest klucz zakodowany, z resztą nie znam się za bardzo na tym, szukałem na szrocie wszystkich zamków żeby wymienić i ciężko u mnie z tym, jak najlepiej to zrobić żeby samochód zamykać i odpalać jednym kluczykiem, niby znajomy mechanik mam mi sprawdzić wkładkę bo może da się naprawić, ale trzeba być przygotowanym że nic się nie da zrobić. wkładka kręci mi się cały czas w kółko. Z góry dziękuje za pomoc.
Kicm4N
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2017
Auto: Seat Leon I
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Lut 2018, 22:36

idziesz do gościa co dorabia kluczyki i ''dostroi'' Ci wkładkę lub stacyjkę do odpowiedniego klucza
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie?
    Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce to jesienne pułapki pogody, które zwiększają niebezpieczeństwo kolizji. Trenerzy Szkoły Jazdy Renault przypominają jak prowadzić samochód w takich warunkach. ...