Problem z zapachem paliwa

02 Sie 2015, 18:00

Witam wszystkich .
Witam wszystkich .
Mam pytanie dotyczące Xary , od pewnego czasu jestem uzytkownikem tego modelu , po założeniu gazu , pojawił się problem z paliwem , a chodzi o to ze jak przejadę pare kilometrów strasznie zaczyna w srodku śmierdzieć bezyną , ale to na krutko , jakies kilometr i przestaje . Spróbowałem się przejechać bez korka paliwa i problem znikł . I z tego powodu mam pytanie , czy jest jakies inne odpowietrzenie zbiornika ? czy tylko w korku ? może ktoś miał taki sam proble i sobie poradził ? a może ten korek się jakos rozbiera i naprawia ? Proszę o szybką pomoc , bo już mam dosyć tego smrodu .
Pozdrawiam .
apeter22
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 03 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: citroen
Silnik: 1800
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Wrz 2015, 11:47

W xsarze masz taki zawór odpowietrzania silnika sterowany elektronicznie tzn. otwiera się co jakiś czas nie wiem dokładnie czy zależy to od podciśnienia w zbiorniku. zlokalizować musisz go sam bo tu niestety nie pomogę, chyba że któryś z użytkowników forum podpowie :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Wrz 2015, 12:40

Sam tego problemu nie rozwiążesz :) , miałem coś podobnego w Audi po założeniu LPG problem leży w źle wyregulowanym dopływie paliwa lub wtryskach :( . Proponuję wybrać się do wyspecjalizowanego serwisu np. [reklama] tam spokojnie rozwiążą Twój problem .
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 11 Wrz 2015, 09:37, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
tami
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1931
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Warszawa
Silnik: 2,5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...