Czytaj więcej: ucp.php?i=main&mode=drafts&edit=1636
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
basia0018 napisał(a):Czy mam przez to rozumieć, że jeśli Sprzedający samochód za 20 tysięcy zadeklaruje, że auto jest bez wkładu finansowego a okaże się inaczej, to problem tkwi we mnie, tzn w tym że nie kupiłam samochodu za 50 tysięcy ?:)
Kao napisał(a):To w teorii tyle
basia0018 napisał(a):W ogóle jeździłam w życiu wieloma samochodami i tanimi i drogimi, wbrew opinii, że Pani nie wiedziała co kupiła...otóż Sprzedawca udzielił informacji ale nie zgodnych z rzeczywistym stanem i chodzi o zwykłą ludzką uczciwość. Na przyszłość, proszę mnie tak szybko nie oceniać........
szybki napisał(a):Dlatego możemy się śmiać ale Janusze + roszczeniowcy wyczyścili rynek handlujących tak przy okazji jak ja to robiłem. teraz albo konkretne zamówienie albo olewka no bo jak mam się użerać i słuchać "bo mi się należy" "bo ja mam prawo" to w poważaniu mam takich amatorów trupów lepszych niż w salonie.
MotoAlbercik napisał(a): Kupujący ma prawo do kupna towaru pełnowartościowego. Nawert za 20 zł.
MotoAlbercik napisał(a):Kupujący ma prawo do kupna towaru pełnowartościowego. Nawert za 20 zł.
MotoAlbercik napisał(a): to ma prawo do rękojmi lub gwarancji ( na rzeczy używane też są dawane gwarancje ).
MotoAlbercik napisał(a):Czyż nie mam racji?
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
toyman40 napisał(a):Rękojmia chroni zarówno sprzedającego jak i kupującego.
toyman40 napisał(a):Rękojmia to jest coś takiego że na dzień sprzedaży Ręczę że klimatyzacja w samochodzie działa, silnik działa, i np. hamulec ręczny nie działa, trzeba go naprawić.
MotoAlbercik napisał(a):Zacznij od tego, co to jest rękojmia, bo jesteś w grubym błędzie i może stąd ta dyskusja.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]