REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
toyman40 napisał(a):A no widzisz, mówię klientowi OK przyjedź to Ci dam inny aku z innego auta, A to nieee. on nigdzie nie będzie jeździł i że ja mam mu to przywieź. Odpowiedź: NIE . Chcesz to przyjedź i Ci wymienię, ale ja nigdzie jeździł nie będę. od 4 lat cisza....
To nie ja ani ty dajemy rękojmie - to daje prawo. A jakie jest, nie ma chyba sensu dyskutować Aczkolwiek nie wiem dokładnie jak to wygląda w sprawie części eksploatacyjnych, bo tak samo można powiedzieć np. o klockach hamulcowych.toyman40 napisał(a):10 latni akumulator...nowy sprzedajemy w firmie i po pół roku nieraz ktoś przyniesie, a po 10 latach? masz dać rękojmię na 10 letni że 2 lata jeszcze podlega wymianie ? NIe przesadzajmy
toyman40 napisał(a):Żarówka H7 zakładasz, spali się po pół roku, kto Ci uzna reklamację?
szybki napisał(a):A ja dzisiaj miałem akcje. Jadę autem z 20r. benzynka, 30k.km. zatrzymałem się pogadać ze znajomym i... nie ruszyłem bo aku zniknął. Tylko nie piszcie że dawał oznaki bo nie dawał, nie zostawiłem włączonej na noc lampki a samochód nie posiada żadnych bajerów. Akumulator padł z sekundy na sekundę.
I co teraz by było jak przytrafiłaby się taka sytuacja roszczeniowemu Januszowi w świeżo zakupionym aucie ?
MotoAlbercik napisał(a):Na żarówki producent daje gwarancję licząc ilość godzin świecenia. Pytanie jak udowodnić tą iloścć. tutaj myślę, że jak kupisz dzisiaj, dzisiaj założysz, a za dwa dni się spali, to bez problemu reklamację uznają. Ale jak ci się spali po pół roku, to będzie już ciężko, bo jak udowodnić ile godzin świeciła?