Problemy z odpalaniem fiat bravo 1.4 1995r

29 Lis 2010, 22:25

Witam!!!

Mam pewien problem z moim fiatem. Opisze moze moja sytuacje od samego poczatku. Jakis miesiac temu padła mi pompa paliwa, ok wymianiłem wszystko było ok. Na drugi dzien po przejechaniu dluzszej trasy auto nie chcialo odpalic. Dzialo sie tak przez ok 2 tyg. Po tym czasie było juz tylko gorzej az wkoncu samochod przestał wogole odpalac. Dzień przed tym zanim padł kompletnie wziałem go na popych ale po przejechaniu ok 100m juz nie odpalil.Na poczatku myslalem ze to poprostu aku do wymiany i tyle.. no wiec kupiłem uzywany ale jeszcze w dobrym stanie..i co sie okazało ze dalej nie chce odpalac. Wszystkie lampki działaja poprawnie ale rozrusznik nie kreci. Wydaje mi sie tez ze ten stary aku wcale nie byl jeszcze do wymiany...nie wiem czy to cos z alternatorem, szczotki albo łozyska?Prosze o pomoc!
aros87
Nowicjusz

Miejscowość: orzesze

30 Lis 2010, 15:58

https://www.forumsamochodowe.pl/uwaga-vt36065.htm
Proszę zapoznać sie z tematyka działów na forum.
Przeniesiono.

Co do tematu - a jak zachowują się kontrolki w momencie jak przekręcasz kluczyk w stacyjce w pozycje zapłonu - przygasają czy świecą bez zmian?
Czy wogóle słychac jakieś cykanie podczas próby uruchomienia silnika, czy jest całkowita cisza?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Lis 2010, 16:51

MotoAlbercik napisał(a):https://www.forumsamochodowe.pl/uwaga-vt36065.htm
Proszę zapoznać sie z tematyka działów na forum.
Przeniesiono.

Co do tematu - a jak zachowują się kontrolki w momencie jak przekręcasz kluczyk w stacyjce w pozycje zapłonu - przygasają czy świecą bez zmian?
Czy wogóle słychac jakieś cykanie podczas próby uruchomienia silnika, czy jest całkowita cisza?

Kontrolki lekko przygasaja, rozrusznik ledwo kreci. Akumulator napewno kreci ,przekladalem do innego auta i odpala bez problemu
aros87
Nowicjusz

Miejscowość: orzesze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Samochód wyścigowy w kamuflażu rodzinnego sedana
    To jeden z najrzadziej spotykanych samochodów na świecie. Tak, chodzi o Corollę! A dokładnie o wyczynową Corollę TRD2000 z 1994 roku. Auto opracowała ekipa TRD (Toyota Racing Development), by uczcić starty Corolli ...