Problemy z silnikiem.

17 Wrz 2018, 09:46

Witam.
Posiadam Volvo v50 2006r. Problem z którym się borykam to taki iż, podczas zapalenia auta ciężko go uruchomić a gdy już odpali leci biały dym z tlumika. Podczas jazdy na biegu od 1 do 4 przy obrotach 1200-2200 szarpie autem a silnik chodzi jak traktor. Jeżdżę od mechanika do mechanika każdy mówi co innego i nie mam pojęcia co robić w danej sytuacji? Czy spotkaliście się już z taką przyczyną? PS. 4 miesiące temu jak jechałem w trasę auto samoczynnie wskoczyło mi na 6 tysięcy+. Nigdy więcej się tak nie zdarzyło. Zrobiłem nim ostatnio 1500km i gdy zajechalem do domu to następnego dnia nagle zaczął odpalać tak jak opisałem wyżej. Proszę o pomoc! Z góry dzięki!
Kobera
Nowicjusz

17 Wrz 2018, 14:20

Opisując biały dym i ciężkie uruchamianie nasuwa sie na myśl uszczelka pod głowicą, bylo cos sprawdzane pod tym kątem?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Wrz 2018, 14:18

Niestety nie. Aktualnie mechanik zajmuje się sprawdzanie świec
Kobera
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wpadnij w dziurę
    Zima powoli ustaje, a wraz z wyższymi temperaturami i topniejącym śniegiem na drogach pokazują się dziury. Jazda po takiej ulicy wymaga od kierowcy sporo cierpliwości i umiejętności. Zwłaszcza, że nieumiejętne pokonywanie ...