Próg

30 Wrz 2009, 10:09

Witam.
Mam wgnieciony próg samochodu który, mnie strasznie drażni i nie wiem co z tym zrobic a mianowicie ile wyniesie mnie koszt blacharki i malowania oraz czy sa jakies listwy maskujace/ochronne na progi zeby uniknać blacharza.
Pozdawiam.

Screeny:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

pozdr
piter83
Nowicjusz

Miejscowość: krk
  • 30 Wrz 2009, 17:45

Siema.Jezeli masz problem z progiem to najlepiej go wyprostowac :mrgreen: Jak bedziesz chcial sprzedac autko to bedzie bez wiekszych ubytkow a jak sprzedaz z wgnieceniem to kupiec pewnie sie uprze na znizke na ten wlasnie prog,poza tym w miare czasu rdza bedzie postepowac i tak zamiast go teraz tylko wyprostowac i po krzyku pozniej Cie czeka wymiana calego progu.Czyli pod wzgledem ekonomicznym z kazdej strony oplaca sie to naprawic.Udaj sie do lakiernika on Cie poinformuje jaka cena i czy potrzebny blacharz.Cenny sa bardzo rozne zaczynajac od 150zl.do....Czasami lakiernicy bawia sie tez w prostowanie.Jezeli nie znasz lakiernika zapytaj taksowkarzy oni wiedza,ktory i gdzie jest najtanszy.Zalezy na czym Ci zalezy np.zamiast naprawiana mozesz zalozyc spoiler ale to nie naprawi problemu.
    seeb
    Nowicjusz

14 Lis 2016, 12:52

załóż listwy i po sprawie, a będzie tanio
    AlinaRem
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 08 1984
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: Audi A6
    Silnik: 2,7
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2008

15 Lis 2016, 08:34

Tutaj mam podobne zdanie i również uważam, że próg najlepiej byłoby wyprostować zamiast przykrywać listwą bo potem sprzedając auto możesz mieć z tego tytułu problemy, koszt prostowania to około 200zł w zależności już od danego serwisu.
    Salko
    Aktywny

Auto: Seat Leon
    Silnik: 1.8
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
      Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...