Tom88T napisał(a):. Chodzi też, o to w jakim stanie będzie taka powiedzmy Dacia w wieku 12 lat? W środku wszystko chyba będzie latało i ćwiergoliło, nie wspominając o podzespołach. Lepsze auta jednak będą trzymały dłużej poziom, zdecydowanie później odezwą się oznaki zmęczenia materiału.
Po pierwsze bzdura. Po drugie a co mnie interesuje jak będzie wyglądała dacia jak będzie miała 12 lat skoro kupuję 5 letnią - za pięć lat 10 letnia dacia będzie wyglądała tak samo źle jak 17 letnie audi. po trzecie audi które autor chce kupić jest w Polsce warte od 19 do 28 tys, zatem na dzień dobry jest 8 tys w plecy. i oczywiście takiego auta nie kupuje się na sprzedaż ale każda stłuczka powoduje że mamy te 8- 10 tys w plecy (szkoda całkowita). po czwarte w końcu są lepsze auta nie mityczne premium które w żadnym wypadku nie odstają mają natomiast inne logo i są 5 lat młodsze. dowodu się nie oszuka i to młodsze zawsze będzie młodsze i jak audi osiągnie pełnoletność inne będzie miał 12 lat czyli tyle ile audi ma dziś.
Ja nie twierdze że wspomniane audi jest złe. Ja nie twierdze że jest przepłacone (chociaż jest). I ja nie twierdze że nie warto go kupić. Twierdze natomiast że wydawać taką kasę na nastoletni złom jest przerostem formy nad treścią. Tyle jest ładnych samochodów które są większe i wygodniejsze i tak samo wykonane a dizajn środka jest o epokę młodszy a ich jedyną "wadą" są cztery koła wyłącznie pod błotnikami a nie dodatkowo na grillu.
Autor natomiast wydaje swoje pieniądze i ma ten komfort że może mieć moje zdanie w zadzie. i to w sumie też pikne jest