Prośba o ocenę oferty VW Golf IV

19 Lut 2010, 07:12

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
A więc tak : co do kierownicy to w realu nie jest ona jakoś szczególnie wyróżniająca się od innych. ale zwrócę na to jeszcze uwagę. Następnie lusterka, że VW tak ma to wiem, w moim aucie widać to aż nadto dokładnie ;) Ale nie byłem pewny czy Golfy też mają tą różnicę w wielkości lusterek. Spasowanie lampy mnie teraz zastanawia, nic szczególnego nie wypatrzyliśmy, fakt że na zdjęciu położenie względem lewego reflektora może dawać do myślenia, ale w realu szczeliny ładnie się układają, elementy są dobrze spasowane, ale zwrócę na to również głębszą uwagę.
Co do wnętrza to mówił że auto jest troszkę zakurzone w środku ale jak będziemy brać to weźmie go na myjnie i dokładnie wymyje. Ale w rzeczywistości nie jest jakoś nadzwyczajnie poniszczone, powiedziałbym że raczej jest normalne jak w używanym samochodzie.
Dzięki za wypowiedzi, jak coś jeszcze ktoś wypatrzy to proszę pisać. Dopiszę do listy do sprawdzenia ;) Póki co zastanawiamy się nad tym ale jeszcze pojedziemy na giełdę w niedzielę do Rzeszowa. Może coś ciekawego będzie.
A jak nie to na diagnostykę z tym i weźmiemy jeśli wszystko będzie ok.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Lut 2010, 10:03

Nie kupował bym tego Golfa. Widać że był minimalnie Tjuningowany co może oznaczać że był dosyć mocno użytkowany.I jestem przekonany że ma przejechane minimum 350 tys.
I nie wydaje mi się dobrym pomysłem kupować Golfa z początku produkcji w wersi "golas".Popatrz za czymś młodszym np: Fokus albo Ibiza.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

19 Lut 2010, 10:10

Koleś jak pytałem o ten "Tjuning" zasłania się że takiego przywiózł i nic przy nim nie zmieniał. Ale spoko, dzięki za wypowiedź, dzwoniłem do niego, zamówiłem sobie stertę zdjęć z bliskiej odległości : łączeń z przodu, tyłu, wnętrze też, i silnika.
Jak tylko dostanę je na maila wstawię je tutaj abyście je obejrzeli i ocenili.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lut 2010, 10:44

Nawet jakby ten Golf był seria to nie masz pewności czy jakiś młody go nie ujeżdzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lut 2010, 11:34

barol91 napisał(a):Nawet jakby ten Golf był seria to nie masz pewności czy jakiś młody go nie ujeżdzał.

Ale jeżeli jest z innymi zderzakiam itp. to jest większe prawdopodobieństwo.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

19 Lut 2010, 11:59

No tak ale po oględzinach muszę przyznać że silnik pracuje elegancko, równiutko, nie dymi, jeśli chodzi o sam motor to muszę przyznać że co by nie przeszedł to zachowany jest bardzo dobrze, naklejki serwisu, ostatnio np. rozrząd wcześniej oleje, wpisy w książkę serwisową.
Poczekam na te fotki a jeśli nie będą dochodzić to będę niepokoił jeszcze sprzedawcę.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak bezpiecznie podróżować z psem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Wyjeżdżając z psem na majówkę ...

19 Lut 2010, 14:38

To że ma zderzak inny to nie znaczy wcale że był katowany, nie wpadajmy w takie skrajności. Prędzej przyłożył w coś i jak zmieniał to zamontował taki. Jak ktoś sobie lampy na lexusy wymieni to też to oznacza, że samochód jest katowany? :) A jeśli nawet ma te 350 to to nie jest żaden powód żeby rezygnować z tego auta.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

19 Lut 2010, 15:15

Silniki VW 1.9TDI zrobią bezproblemowo nawet 1mln.km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 13:02

Witam.
Znalazłem jeszcze coś takiego niedaleko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Facet bardzo miły, nie jest handlarzem, pracuje w niemczech na stałe jak znajdzie jakieś ciekawe auto to je kupuje i przywozi do polski . Z wyglądu prezentuje się nieźle, zapraszał mnie żebym jeszcze dziś na jazdę próbną przyjechał i oględziny.
I to jeszcze ale mało zdjęć i do tego w nocy, trzeba by pojechać obejrzeć.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 13:39

Ten pierwszy nie zgodny z opisem,pisze że ma el.szyby a po drzwiach widać że wcale one nie są elektryczne,ciekawe czego jeszzcze niema z tego opisu a ten drugi kiepskie zdjęcia.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 15:16

Ten zielony golas ale ładny. Lepiej kupić golaska w dobrym stanie niż ful wypas odwinięty ze słupa... Ten granatowy świeżo wypolerowany (na nocnych fotkach nawet dobrze resztek pasty nie zmyli) ale też nie najgorzej się prezentuje.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

20 Lut 2010, 15:22

Dodano nowe zdjęcia i chyba opis do tego granatowego.
Wygląda jak wygląda ale raczej odpada już ze względu na te rysy i uszkodzenia.

[ Dodano: Sob Lut 20, 2010 15:24 ]
I do tego zwrot "wykasowanie błedu" z licznika świadczyć może najprawdopodobniej o tym że ktoś nie umiał a przed OBD próbował korygować przebieg. Ale dzięki. Jak coś jeszcze znajdę ciekawego to wstawię. No i czekam na zdjęcia tego pierwszego.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 15:51

No ten pierwszy zielony jak narazie wydaje mi sie najlepszy z tych wszystkich dotąd.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2010, 21:30

[link do oferty na Allegro wygasł]

Znalazłem jeszcze takie oto dwa, na pierwszy rzut oka wyglądają ok. Co sądzicie?
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Lut 2010, 21:39

No ten pierwszy prezentuje sie naprawde dobrze i koło niego bym sie zakręcił a ten drugi hmm wydaje mi sie że miał jakąs przygode z lewym przodem i w dodatku brak fotki prawego przodu.
Barol
Awatar użytkownika