REKLAMA
Co do tematu polecał bym CI następujące autka;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
milutki5 napisał(a):Nie czujesz obłudy w tym co piszesz.Jezli mazda lubi rdzę no to focus ja kocha,uwielbia,no nie mam słów.
milutki5 napisał(a):A poza tym tak jak pisałem wczesniej tylko dotyczy to podwozia co zresztą to firma chyba w2007 poprawiła.
milutki5 napisał(a):A teksty ze tam turbina mozę padnąć,wtryski,paliwa braknie,łapnie kapcia itd,.to sa ponizej pewnego poziomu, i ja zawsze unikam takiego pisania.pozdro
Dishman napisał(a):Jakie to ma znaczenie, że w 2007 roku firma to poprawiła? Powiedz mi. Wyjaśnij, jakie to ma znaczenie dla kogoś kto kupuje auto z 2003 roku?
Dishman napisał(a):A bo to tam takie nic nie znaczące usterki, no nie? Kupujemy Mazdę, piszemy w ciemno, że niezawodna, bo japończyk. Kupuj śmiało. Koleś kupuje, wydaje kasę, a później po roku
p*****i, że Mazda to h**owy samochód, a na tym ForumSamochodowym to c...y siedzą.
milutki5 napisał(a):Bardzo proste w mazdzie pierwsze oznaki korozji podwozia pojawjały sie po 4-5 latach uzytkowania i firma zareagowała odrazu choć wielu uzytkowników tego samochodu do dzisjaj nie ma bladego pojecia o czmś takim(ja mam z takimi ludzmi do czynienia)..ze co ze rdzewieje ze gdzie ze nie widac itp.
milutki5 napisał(a):Teraz twój ulubieniec Focus,auto które w 2002 albo 2003 co prawda wygrało prestiżowy ranking niezawodności TUV w kategorii 3-latków ,niestety kiepsko się prezentuje jezeli chodzi o rdzę.Korozja która zawzse temu samochodowi towarzyszy pojawia się NAWET rok -dwa po wyjechaniu z salonu.Widać ją najczęściej w dolnej częsci klapy bagażnika i we wnękach tylnych drzwi.
Dishman napisał(a):Nie rozumiesz. Jakie to ma znaczenie dla kogoś kto auto kupuje? Co mnie obchodzi, że Mazda poprawiła swój feler, skoro ja kupuję Mazdę z felerem?
Focus nie jest moim ulubieńcem, ale wygrywa pod tym względem z Mazdą. Wiesz dlaczego? Dlatego, że za te same pieniądze kupisz auto młodsze niż Mazdę w którym rdzy nie będzie. Jak pisałem, w Focusie rdza prawdopodobnie będzie, a w Maździe już jest. Wszystko dlatego, że Fokę kupujesz kilka lat młodszą, ot i cała tajemnica.
Goodway napisał(a):A ktory diesel do 15-20tys sie nie psuje? przeciez te auta mają kolo 10lat i okolo 300-400tys przebiegu. Ale Polacy je uwielbiają a Passaty i Golfiki IV w TDiku to juz spelnienie marzeń. Potem rosnie fala wychwalania bezawaryjnosci itd bo wstyd sie przyznać przed znajomymi że w pierwszym roku po sprowadzeniu wsadzilo sie w auto 5tys