Prośba o propozycje samochodu do 5k

24 Kwi 2016, 16:12

Witam przeglądam forum już od jakiegoś miesiąca. I wiem że podobnych tematów było już dużo. Lecz z racji że kompletnie nie znam się na samochodach chciałbym żeby ktoś poddał mi konkretne ogłoszenia które są przynajmniej poglądowo warte uwagi.

Budżet jakim dysponuje to 5tys zł (na sam samochód) jeśli znalazło by sie coś naprawdę dobrego mogę dopłacić 1tys.
Wymagania jakie posiadam to chciałbym żeby auto posiadało instalacje LPG oraz 4 drzwi.
samochód używany będzie około 25km dziennie głownie nie w mieście.
Rejon poszukiwań to województwo Podkarpackie (najlepiej w promieniu okolo 100km od kolbuszowa)

tu kilka moich propozycji :
[link do oferty na Olx wygasł]
Laik
Nowicjusz

Auto: nie mam

24 Kwi 2016, 16:48

1.Ładny obejrzyj.
2.Było coś z prawym przodem poza tym ok.
3.ok.
4.Świeży gaz,udokumentowane naprawy,dwa komplety opon,obejrzyj.
5.Ładny obejrzyj.
6.Cały przód ma inny odcień lakieru i drzwi pasażera też.
7.Dobry oszczędny silnik,8lat w jednych rękach,długi przeglad i OC,obejrzyj.
8.Ładny ale szkoda że handlarz i ten opis ohh ahh..
9.Znowu opis ohh ahh i ten opis "niezawodny silnik".. ktoś albo niewie co ma albo głupiego udaje bo te silniki miały wadę fabryczną,problemy ze smarowaniem wałka rozrządu co w ostateczności groziło zatarciem silnika.. cena jakaś taka z dupy..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Maj 2016, 03:56

Miedzy czasie pooglądałem kilka aut i jestem delikatnie rozczarowany. Udało mi się zwiększyć budżet do około 8k . I tak się teraz zastanawiam czy nie warto było by poszukać auta do 6000-6500 w benzynie i samemu założyć instalacje gazowa ?
I jeszcze jedno pytanie co sądzicie o Renault megan classic auto godne polecenia nadaje się do gazu ?

A może ktoś ma inne propozycjie ?
Laik
Nowicjusz

05 Maj 2016, 09:51

Ładne to Megane i z 1ręki ale coś tanio trochę..

A może coś takiego?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Maj 2016, 20:40

Hmm a mam pytanie ile powinien kosztowac Civic ? czy np

Warte sa uwagi ?
Laik
Nowicjusz

06 Maj 2016, 21:28

1.5 VTEC z coś już długo wisi w ogłoszeniu a w takim stanie powinien dawno się sprzedać.

Drugi też powinien już pójść w tej cenie,coś się działo z Lewą stroną albo takie zdjęcie.

5-6k dobry budżet na zdrowego Civic'a z 1.4 natomiast 1.5VTEC będzie się cenił.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Współczesne sportowe Toyoty
    Celica, MR2, Supra czy Corolla AE86 – te samochody znają wszyscy. Ich następca, tylnonapędowe coupe GT86, to jeden z ulubionych samochodów współczesnych drifterów. Jego pojawienie się w salonach ...

07 Maj 2016, 00:11

Ten srebrny ma kilka odcieni lakieru na sobie.
Barol
Awatar użytkownika

09 Maj 2016, 13:47

Jeśli jesteś zainteresowany takim autem to w niedalekiej przyszłości będę miał na sprzedaż Nissana Primere P10 1.6 102KM, sedan, rocznik 1996 - czyli ostatni rocznik tej generacji. Auto nie ma sporego zapotrzebowania na paliwo jak na tą moc, przejechałem nim 10000 km i jedyne co wymagało wymiany to akumulator, sworzeń wahacza, końcówka drążka kierowniczego i przewody oraz cylinderki hamulcowe z tyłu. Jest to stara, dobra, japońska konstrukcja, moc może się wydawać za mała jak na sedana, aczkolwiek auto waży jedynie 1175 kg. Do tej pory ani razu mnie nie zawiódł, gdybyś był zainteresowany, daj znać to podrzucę jakieś fotki i podam więcej informacji jeśli będzie taka potrzeba. Pozdrawiam
szymon17
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nissan Primera P10
Silnik: 1.6 SRI 102KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996