Proszę o poradę odnośnie zakupu samochodu do 6000 zł

17 Sie 2020, 20:48

Witam Wszystkich.
Mam prawo jazdy od trzech lat. W końcu mogę pozwolić sobie na zakup swojego pierwszego, własnego auta. W związku z tym chciałbym prosić Państwa o pomoc. Mój budżet to maksymalnie 6000 złotych + opłaty. Samochód ma mi służyć dojazdy po mieście, na dojazdy do pracy oraz na dojazdy na studia - 50 km w jedną stronę dwa lub trzy razy w tygodniu.
Szukam sedana lub większego hatchbacka. Interesują mnie głównie silniki benzynowe (najlepiej z już zainstalowanym LPG) o pojemności do 1,8L.
Nie jestem przekonany do diesela, ale nie wykluczam takiej opcji.
Do tej pory rozważałem auta takie jak:
Skoda Octavia I /Seat Leon/Volkswagen Golf IV z silnikami 1.6SR lub 1.8,
Audi A4, Renault Laguna I 1.8.
Chciałbym prosić o podpowiedź, bo może źle szukam, a może jednak właśnie jakiś diesel? Pozdrawiam
Bartek24X1
Obserwowany

18 Sie 2020, 08:17

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sie 2020, 18:25

Cześć. Jestem z okolic Puław, ogólnie szukam na serwisach ogłoszeniowych, do 100 km od tego miasta.
Bartek24X1
Obserwowany

18 Sie 2020, 22:38

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko czasami będzie brakować Ci mocy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - też świeży gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Koncepcyjne modele Lexusa
    Prezentowane na wystawach motoryzacyjnych koncepty Lexusa, zapowiadają kierunki rozwoju stylistyki i technologii samochodów seryjnych. Wielokrotnie zdarzało się jednak, że trafiający na rynek nowy model był niemal ...