Proszę o radę w sprawie civica 5G

16 Lut 2009, 20:50

zastanawiam sie na kupnem tego samochodu, myslalem o hatchbacku natomiast ostatnio coraz bardziej zaczeły mi sie podobac coupe.jesli ktos ma porównanie to prosze o rade, który model bedzie lepszy, pod wzgledem osiagów, ergonomi itp itd.dodam ze chodzi mi o silnik 1,5 z 94 lub 95 r i bedzie to mój pierwszy samochód
gamer66
Nowicjusz

16 Lut 2009, 21:56

To bardzo dobry samochod ,wszystkie silniki w tym modelu to bardzo udane jednostki nawet 1.3 zapewnia dobre osiągi.Kupując uważaj tylko bys nie kupił zaniedbany egzemplarz.To samochody nadzwyczj udane jak najbardziej godne polecenia!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 23:04

to wszystko juz wiem tylko chodzi mi teraz o porównanie hb z coupe
gamer66
Nowicjusz

17 Lut 2009, 11:36

Osobiscie posiadam sedana z 1500 66KW ale jesli miał bym wybierac miedzy coupe a hatchback-iem to wolał bym coupe ładniejsza linia która jeszcze długo bedzie sie podobac a spalanie i osiagi beda praktycznie identyczne. Tylko musisz uwarzac jak bedziesz miał juz cos na oku czesto sa odpicowane ale troszku zajechane maj serduszka. Jezeli nie masz doswiadczenia to najlepiej przed kupnem udac sie na stacje diagnostyczna i dokładnie sprawdzic auto.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

17 Lut 2009, 11:55

coupe ma chyba większy bagażnik i oczywiście jest odpowiednio droższe od hatchbacka
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kamperem na wakacje - poradnik dla początkujących
    Podróż kamperem jest porównywana do żeglowania na pokładzie jachtu. Przez wielu jest to uznawane za jeden z najlepszych sposobów na spędzenie wakacji. Na szczęście nie trzeba być właścicielem dobrze wyposażonego ...