Proszę pomóżcie

11 Lis 2010, 17:19

[size=18]Proszę pomóżcie!!! Kupiłem auto bez dowodu rejestracyjnego i co się okazało bez kompletacji umów miałem wypadek i należy się wyplata gotówki ale potrzebny mi jest dowód jak go uzyskać jak 1 właściciel na którego samochód jest zarejestrowany jest za granicą drugi od 10 lat nie przebywa w miejscu zameldowania brak umów Czy wydział komunikacji może mi wydać ksero takiego dowodu aby dostarczyć go ubezpieczeniu?
Andziula
Lotnik291
Nowicjusz

Miejscowość: Poddębie

11 Lis 2010, 20:59

Lotnik291 napisał(a): jak go uzyskać

Nie masz zadnej szansy jezeli nie będzie tzw.ciąglości włascicieli...
Lotnik291 napisał(a): Czy wydział komunikacji może mi wydać ksero takiego dowodu aby dostarczyć go ubezpieczeniu?

Myślę ze moze takie cos wydać ale pewny nie jestem.Myślę ze będzie to zalezało od pracownika WK i Ciebie ....Zalezy jakie dokumenty posiadasz tzn.umowę k-s/oplacona :?:/,ksiazkę pojazdu/jezeli była wydana/....

[ Dodano: 11 Listopad 2010, 20:09 ]
Ps.A przegląd tech.masz jeszcze wazny... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lis 2010, 23:28

Musisz zebrać umowy bo bez nich i tak tego samochodu nie zarejestrujesz.
Urząd nie powinien Ci wydać kopii dowodu tak od ręki bo nie mają gwarancji, że Ty go naprawdę kupiłeś i obowiązuje ustawa o ochronie danych.

Daj znać co załatwiłeś

Na pewno powinieneś zapłacić 2% podatku jeżeli auto warte powyżej 1000 zł
tu możesz sobie deklarację pcc-3 wypełnić i wydrukować
[link wygasł]

Jeżeli minęło 14 dni od daty zakupu to razem z pcc 3 złóż czynny żal żeby nie zapłacić kary za spóźnienie
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...