W Twoim volvo nie ma możliwości regulacji fotela kierowcy ?? W moim mimo wieku mam możliwość przybliżenia fotela i nie muszę się garbić, z resztą jak oddalę to też nie ma takiej potrzeby
no właśnie u mnie się nie da tak ustawić fotela zeby było ok i wygodnie.
u mnie jest w 2 fotelach przednich można regulować pochylenie oparcia, ustawienie bardziej lub mniej odcinka lędźwiowego fotel do przodu i do tyłu oraz można ustawiać wysokość fotela osobno przednią stronę i osobną tylną stronę
ja mam obniżony fotel maksymalnie z 2 stron, oparcie lekko pochylone i odległość tak średnią i zakręcone max pokrętło od ustawienia lędźwiowego
kierowcnice troche opuszczoną zebym widział wskażniki
i co mi przeszkadza? obecnie jak jadę i skręcam gdzieś lub trzymam ręcę za 15 trzecia to musze sie lekko garbić i odrywać plecy od oparcia
jak fotel przysunę o jeden ząbek do przodu to podczas hamowania uderzam kolanem o kolumnę kierowcnicy, a jak wyprostuje oparcie siedze za bardzo wyprostowany
wiec tak jak wsiadam do auta, ustawiam fotel tak zebym mial noge w kolanie lekko zgiętą podczas naciskania sprzęgła ustawiam oparcie tak ze jak połoze nadgarstek na godzinę 12 to zeby plecy nie odrywać od oparcia to siedze za bardzo wyprostowany, wiec troche położe oparcie to juz mam za daleko do kierownicy, przyblize fotel to mi ciasno w nogach i jak wciskam hamulec to walę mocno w kolumnę kierowcnicy
fajnie by było jakby kierownica miala regulację podłużną i zeby mocna było ją przybliżyc o ok 5-10cm do siebie
jeszcze mogę kierownicę regulować góra dół, ale co to da jak dam max do góry to niewidzę wskaźników a jak max na dół to nogi sie nie mieszczą mam ją tylko troszke spuszczoną
sam bym chciał jezdzic non stop z 2 rękami na kierownicy za 15 trzecia jednak sie nie da poprostu i jezdzę zawsze trzymając 1 rękę na godzinie 18 tak mi wygodnie