No cóż - myślę, zę masz jeszcze czas i śie tego nauczysz, choćby na kursie na prawko, który zaliczyć musisz
![Wink :wink:]()
Jeśli chodzi o parkowanie tyłem, to jak Cię nauczą, tak będziesz jeździł. Ja prawko zdawałem w 1999r, uczono mnie, żeby jednąrękę położyć za fotel pasażera, a drugą kierować i patrzeć w tył. Myślę, że to się nie zmieniło. Co do prowadzenia auta jedną ręką - to od razu Ci powiem, że WG MNIE jest to nieodpowiedzialne, głupie i zagrażające ruchowi drogowemu. Sam w ciagu tych 10-11 lat jeżdżenia autem miałem tyle sytuacji awaryjnych na drodze, że jedną ręką to mógłbym się po tyłku podrapać, bo bym nie wykonał manewru ratującego mnie przed wypadkiem (nagłe wtargnięcie auta/zwierzęcia/rowerzysty z bocznej ulicy/pobocza na drogę, poślizg przy hamowaniu w zimie plus wiele innych mniej efektywnych sytuacji...), a na dodatek kiedyś kierując jedną ręką przy prędkości 20 km/h (przecież to żadna prędkość
![Mr. Green :mrgreen:]()
) o mało nie wpierniczyłem się w słupek na wysepce, bo mi się ręka "omsknęła" i auta zaczęło jechać na znak... Normalnie masakra.
Jak chcesz "szpanować" za kółkiem, to sobie załóż wypasione okulary, kup wypasioną furę (np. Audi S5 Cabrio
![Wink :wink:]()
), ale RĘCE TRZYMAJ OBIE NA KIEROWNICY bo kiedyś Ci to uratuje zdrowie lub życie (albo komuś innemu...). A jak chcesz jeździć bezpiecznie i odpowiedzialnie, to i tak: RĘCE TRZYMAJ OBIE NA KIEROWNICY
Wszystkiego się nauczysz, ważne, żebyś się nauczył dobrych nawyków. Reszta przyjdzie z czasem.