Przegląd a gaz

19 Wrz 2018, 10:44

Witam, mam problem polegający na tym, że kupiłam samochód z założoną instalacją gazową mniej więcej rok temu, poprzedni właściciel nie wbił go w dowód, wszystkie dokumenty posiadam. 26 września kończy mi się przegląd, chciałam do tej pory załatwić sprawy w urzędzie, ale dowiedziałam się że najpierw powinnam zrobić przegląd mimo że wiadome będzie że go nie przejdzie ze względu na gaz nie wbity w dowód. Tylko pojawia się problem że mam do zrobienia najpierw hamulce, postaram się męża z tym pogonić, ale poprzedni właściciel nie przykleił naklejki kontrolnej na szybę, dlatego najpierw chciałam go przerejestrować, bo bez tej naklejki też przeglądu mi nie podbiją.Mam nadzieję że będzie wiadomo o co mi chodzi. :)
Venea
Obserwowany

19 Wrz 2018, 11:23

Mówisz o naklejce numeru rej.? Bez tej naklejki przegląd przejdzie. Aby zarejestrować musisz zrobic przegląd a aby wyszło pozytywnie to auto musi być sprawne i musisz posiadać wszystkie dok. Gazu takie jak homologacja, ważną butlę i fakturę montażu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Wrz 2018, 19:48

Venea napisał(a):dowiedziałam się że najpierw powinnam zrobić przegląd

Jak nie masz wbitego gazu w dowód nie zrobisz przeglądu dlatego najpierw do urzędu dopilnować formalności z wbiciem.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

19 Wrz 2018, 22:38

djkranc napisał(a):Jak nie masz wbitego gazu w dowód nie zrobisz przeglądu
Bez problemu OBT zostanie wykonane.Fakt ten bedzie odnotowany na zaswiadczeniu wydanym na SKP a wtedy oczywiscie azymut do WK....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Wrz 2018, 20:37

Migi60 napisał(a):Bez problemu OBT zostanie wykonane

Dokłądnie tak. Tyle tylko, że w DR nie będzie pieczątki, ale w zamian dostaej się papierek, że samochód sprawny technicznie ( jeżeli jest sprawny oczywiście ) i wtedy z tym papierkiem do WK i tam załatwiasz resztę.
Oczywiście najpierw trzeba naprawić te hamulce. No i ttą naklejkę trzeba nakleić, ewentualnie pokazać diagnoście, że jest i MOŻE nie będzie trzeba przyklejać, żeby za chwilę nie odrywać. Ale naklejka musi być. Jak naklejka jest zgubiona, to niesterty najpierw WK, a dopiero potem SKP.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy Toyota powtórzy sukces w Rajdzie Monte Carlo?
    25 stycznia rusza nowy sezon Rajdowych Mistrzostw Świata. Tradycyjnie rozpocznie go słynny Rajd Monte Carlo, w którym w ubiegłym roku Jari-Matti Latvala zajął drugie miejsce. Debiutujący Yaris WRC już w swojej pierwszej ...