REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tak i myślę że większość daje taką zniżkę około 5%. Przynajmniej ja się z tym spotkałem.Hal9000 napisał(a):1) Czy są ubezpieczyciele dający zniżki gdy kupi się u nich OC dla kilku samochodów?
W tym przypadku dla ciebie najważniejsza jest cena wiec najlepiej jak byś sprawdził ofertę większości ubezpieczycieli za pomocą np. kalkulatora OC lub wyliczył składkę bezpośrednio na stronie danego ubezpieczyciela. Często w tym przypadku jak kupujesz przez internet taką polisę to dostajesz dodatkową zniżkę. Warto więc poświęcić trochę czasu i spróbować. Na forum w zakładce z kalkulatorami masz ich kilka kalkulator/ubezpieczenia-oc-i-ac/ zobacz sobie i sam oceń co ci wyjdzie i jakie będą cenyHal9000 napisał(a):2) Gdzie obecnie może najb się opłacać OC dla auta 25+ z dużym silnikiem? Korzystał ktoś z Was ze zniżki Compensy na samochody 25+? Czy jest jakis ubezpieczyciel na tyle sensowny, zeby nie kasowac idiotycznie za stare auto bo ma duzy mocny silnik, jesli to auto i tak nie moze szybko jechac?
Raczej nie musiałbyś to wyjaśnić w WK i dopiero później ubezpieczać auto. Oni biorą dane z DR i tu musi się wszystko zgadzać z zawartą polisą.Hal9000 napisał(a):3) W dowodzie rejestracyjnym jest błędny rok produkcji (auto przestało być produkowane 3 lata wcześniej). Czy da się to jakoś skorygować? Np. w tej Compensie gdyby był prawidłowy rok miałbym sporo większą zniżkę za wiek.
Nie wiem jaki to pojazd specjalny ale z reguły takie pojazdy mają niższe stawki OC niż normalnie.Hal9000 napisał(a):4) W dowodzie jest też "rodzaj pojazdu: pojazd specjalny" - czy wiąże się to z jakimiś konsekwencjami, dla wysokości OC lub innymi?
Hal9000 napisał(a):W dowodzie rejestracyjnym jest błędny rok produkcji (auto przestało być produkowane 3 lata wcześniej). Czy da się to jakoś skorygować?
Hal9000 napisał(a):W dowodzie jest też "rodzaj pojazdu: pojazd specjalny" - czy wiąże się to z jakimiś konsekwencjami, dla wysokości OC lub innymi?