Przełączenie z gazu na benzyne

02 Mar 2019, 11:34

Siema mam pytanie bo założyłem instalację gazową. Do 1.8T tam jakiegoś Staga z górnej półki brałem przystosowanego na 250kucy ale nie oto chodzi. Auto na gazie jest troche słabsze przy gwałtownym ruszaniu ale pytanie brzmi czy jeśli przełączę z powrotem na bene to auto jeździ jak przed instalacją gazową czy instalacja mimo wszystko będzie już miała wpływ na dynamikę auta nie zależnie czy włączony jest gaz lub benzyna ?
kubacz00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 2000
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

02 Mar 2019, 12:22

Dobrze wyregulowana instalacja LPG nie powinna powodować odczucia mniejszej mocy w stosunku do jazdy na benzynie. Wróć na regulację i niech sprawdzą czy wszystko jest ok.

kubacz00 napisał(a):czy jeśli przełączę z powrotem na bene to auto jeździ jak przed instalacją gazową czy instalacja mimo wszystko będzie już miała wpływ na dynamikę auta nie zależnie czy włączony jest gaz lub benzyna ?
Nie powinna mieć wpływu na dynamikę tym bardziej jak przełączysz na benzynę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

06 Mar 2019, 21:53

kubacz00 napisał(a):jakiegoś Staga z górnej półki brałem przystosowanego na 250kucy

napisz dokładnie jakie masz podzespoły bo jest szansa ze powiedzieli ze z górnej polki a w rzeczywistości dobrana jest słabo, albo ktoś nie radzi sobie z jej wystrojeniem
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi SQ5 TDI exclusive concept
    Audi SQ5 TDI, dzięki mocy 230 kW (313 KM), staje się najwytworniejszym modelem serii Q5 i równocześnie pierwszym w historii Audi modelem S z silnikiem diesla. Tę nową serię quattro GmbH cechuje nie tylko dynamika. ...