Przerejestrowanie auta z 6 na 9 osob.

25 Maj 2013, 00:46

Przymierzam sie do przerejestrowania auto z 6 na 9 osob. Auto posiada fabrycznie miejsce na 3 rzad foteli tylko tutaj teraz moje pytanie bo nigdzie nie moglem znalesc odpowiedzi, ile wynosi koszt przegladu albo jak wyglada caly proces przejscia z 6 na 9 ?
deluss
Nowicjusz

Auto: Ford

25 Maj 2013, 17:39

deluss napisał(a): ile wynosi koszt przegladu
180.- zł...Fotele musza być orginalne z tego modelu i montowane w fabrycznych punktach mocowania...Do tej ceny musisz doliczyć koszt montazu/tylko uprawniony warsztat/ potwierdzony wystawieniem f-ry/ząda tego WK/.W zalezności od WK mogą wymienić tez DR lub nanieśc odpowiednią adnotację w DR...Jaki to samochód:osobowy czy cięzarowy... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Maj 2013, 17:42

To auto osobowe, ma oryginalne punkty mocowania, przeszklony, po prostu przystosowany do 9 os. Hmm oco chodzi ze przez uprawniony warsztat ? Nie moge sam zamocowac śrubami foteli i pojechac na przegląd ?
deluss
Nowicjusz

25 Maj 2013, 17:49

deluss napisał(a):Nie moge sam zamocowac śrubami foteli i pojechac na przegląd ?
Mozesz zamontować te fotele sam i jechac na przegląd.Diagnosta nie sprawdza kto to wykonał.Jego interesuje jedynie poprawność wykonania-zgodnie z DZ.U. F-ra jest potrzebna w WK i tego nie przeskoczysz... :!: Rozumiesz...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

26 Maj 2013, 02:45

No a tej faktury to nie wystawia diagnosta ? I pozniej z tym do wydzialu komunikacji ?
deluss
Nowicjusz

26 Maj 2013, 10:41

deluss napisał(a):No a tej faktury to nie wystawia diagnosta ?
Juz napisałem Ci wyzej co mnie interesuje jako diagnostę.Sprawdzam tylko i wyłącznie prawidłowość montazu tych siedzeń zgodnie z obowiązującym mnie DZ.U. i owszem po wykonaniu OBT wystawiam zaświadczenie.Z tym dokumentem maszerujesz do WK i tam masz ciąg dalszy.F-ra tylko i wyłącznie musi być wystawiona przez warsztat który ma w zakresie działalności pkt.4520z /jak się nie mylę... :( /..
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...
    Jak dbać o turbosprężarkę w naszym samochodzie?
    Obecnie rośnie zainteresowanie kierowców samochodami o dużej mocy i małym zużyciu paliwa. Aby sprostać tym oczekiwaniom rynku, wiodący producenci samochodów więcej uwagi poświęcają projektowaniu modeli wyposażonych ...

26 Maj 2013, 11:57

A orientujesz sie jakie koszta sa zwiazane z ta faktura ? Ja nawet nie mam zabardzo pojecia gdzie moge takie cos zrobic :P
deluss
Nowicjusz

26 Maj 2013, 12:29

deluss napisał(a):A orientujesz sie jakie koszta sa zwiazane z ta faktura ?
U mnie"zaprzyjazniony"warsztat wystawia f-rę za 50.-zł.Myślę ze jak pogadasz z diagnostą z SKP w której będziesz robił te zmiany to on wskaze Ci azymut do odpowiedniego warsztatu... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

26 Maj 2013, 12:44

Aha to nie ma stalej ceny tylko zalezna od warsztatu... ehh :) no nic trzeba dzwonic i pytac ;) dzieki za odpowiedz :)
deluss
Nowicjusz