Przerejestrowanie auta z 6 na 9 osob.

25 Maj 2013, 00:46

Przymierzam sie do przerejestrowania auto z 6 na 9 osob. Auto posiada fabrycznie miejsce na 3 rzad foteli tylko tutaj teraz moje pytanie bo nigdzie nie moglem znalesc odpowiedzi, ile wynosi koszt przegladu albo jak wyglada caly proces przejscia z 6 na 9 ?
deluss
Nowicjusz

Auto: Ford

25 Maj 2013, 17:39

deluss napisał(a): ile wynosi koszt przegladu
180.- zł...Fotele musza być orginalne z tego modelu i montowane w fabrycznych punktach mocowania...Do tej ceny musisz doliczyć koszt montazu/tylko uprawniony warsztat/ potwierdzony wystawieniem f-ry/ząda tego WK/.W zalezności od WK mogą wymienić tez DR lub nanieśc odpowiednią adnotację w DR...Jaki to samochód:osobowy czy cięzarowy... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Maj 2013, 17:42

To auto osobowe, ma oryginalne punkty mocowania, przeszklony, po prostu przystosowany do 9 os. Hmm oco chodzi ze przez uprawniony warsztat ? Nie moge sam zamocowac śrubami foteli i pojechac na przegląd ?
deluss
Nowicjusz

25 Maj 2013, 17:49

deluss napisał(a):Nie moge sam zamocowac śrubami foteli i pojechac na przegląd ?
Mozesz zamontować te fotele sam i jechac na przegląd.Diagnosta nie sprawdza kto to wykonał.Jego interesuje jedynie poprawność wykonania-zgodnie z DZ.U. F-ra jest potrzebna w WK i tego nie przeskoczysz... :!: Rozumiesz...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

26 Maj 2013, 02:45

No a tej faktury to nie wystawia diagnosta ? I pozniej z tym do wydzialu komunikacji ?
deluss
Nowicjusz

26 Maj 2013, 10:41

deluss napisał(a):No a tej faktury to nie wystawia diagnosta ?
Juz napisałem Ci wyzej co mnie interesuje jako diagnostę.Sprawdzam tylko i wyłącznie prawidłowość montazu tych siedzeń zgodnie z obowiązującym mnie DZ.U. i owszem po wykonaniu OBT wystawiam zaświadczenie.Z tym dokumentem maszerujesz do WK i tam masz ciąg dalszy.F-ra tylko i wyłącznie musi być wystawiona przez warsztat który ma w zakresie działalności pkt.4520z /jak się nie mylę... :( /..
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepokojące ślady oleju silnikowego pod samochodem?
    Wycieki oleju silnikowego i innych płynów eksploatacyjnych spotykają wielu kierowców. Początkowo każda plama pod autem może wyglądać niegroźnie, jednak bagatelizowanie tego problemu może nieść za sobą poważne ...
    Pasy Smart Kid Belt
    Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?

26 Maj 2013, 11:57

A orientujesz sie jakie koszta sa zwiazane z ta faktura ? Ja nawet nie mam zabardzo pojecia gdzie moge takie cos zrobic :P
deluss
Nowicjusz

26 Maj 2013, 12:29

deluss napisał(a):A orientujesz sie jakie koszta sa zwiazane z ta faktura ?
U mnie"zaprzyjazniony"warsztat wystawia f-rę za 50.-zł.Myślę ze jak pogadasz z diagnostą z SKP w której będziesz robił te zmiany to on wskaze Ci azymut do odpowiedniego warsztatu... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

26 Maj 2013, 12:44

Aha to nie ma stalej ceny tylko zalezna od warsztatu... ehh :) no nic trzeba dzwonic i pytac ;) dzieki za odpowiedz :)
deluss
Nowicjusz