REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
W nowej chłodnicy masz nowy gwint czyli problemem jest ta nakrętka? Ona ma skopany gwint? Jak tak to tu raczej nic nie zrobisz bo jak gwint jest częściowo zjechany to nawet gwintownik nie pomoże.Marekus1225 napisał(a):przy wykręcaniu przewodów z chłodnicy aluminium zostaje w nakrętce węża
Bardzo tanio w okolicach Warszawy masz około 80zł za podłączenie z wymiana oleju plus 20-25zł za 100g brakującego czynnika, a często nie chcą robić poniżej 200zł jak nie mają tak podzielonych kosztów za usługę ;/Marekus1225 napisał(a):No tak nabiję za 60 zł ponieważ mam blisko do Grodna i tam tyle kosztuje.
oni nie bawia się w takie rzecz jak ty zrobiłeś i nie tylko u tego Dilera ale i innych marek tak robią że wstawiają nowe części nie ma mowy np. o jakimś spawaniu dziurawego przewodu czy coś w tym stylu. Zarabiają kupę kasy na samych częściach które w rzeczywistości nie kosztują ich tyle za ile tobie liczą, a druga sprawa to robocizna która jest bardzo droga.Marekus1225 napisał(a):Dilera Mercedesa wszystko oryginał i jego robota to ponad 3 tyś same węże 1600 zł bardzo drogo.
Wygląda to bardzo dobrzeMarekus1225 napisał(a):wysyłam zdjęcie to sobie zobaczysz po niedziel pojadę nabić gas ciekawy jestem czy będzie układ szczelny
Zgadza się, dzisiaj mało kto to potrafi bo przeważnie wszystko się wymienia jeżeli chodzi o takie naprawy, a czasem wystarczy trochę pomyślećMarekus1225 napisał(a):zrobić z czegoś co jest mało możliwe to sztuka