Przewód zapłonowy

06 Mar 2012, 20:34

Otóż mam dość nietypowy kabel zapłonowy(układ był przerabiany, ale nie przeze mnie), z nieznaną mi końcówką może ktoś rozpozna i zaproponuje zamiennik :( kabel musi być dość długi, jak ktoś coś znajdzie to podam dokładne wymiary
Zdjęcie
a tu kopułka i dosyć wyraźne numery
Zdjęcie
patryktur
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 2011
Auto: Daihatsu Charade 1.3

09 Mar 2012, 18:32

Końcówka jak widać jest wciskana na bolec aparatu zapłonowego,wystarczy tylko zmierzyć średnicę bolca oraz tego kołnierza ,na który wciskana jest guma przewodu zapłonowego,ona zapobiega wysuwaniu się końcówki przewodu z bolca(spadaniu).Jeśli chodzi o kształt końcówki przewodu,możesz go delikatnie korygować(średnica)wedle potrzeb.Najlepiej byś znalazł przewód podobny,są dostępne na sztuki.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Hybryda do ostrej jazdy - Lexus RC 300h F Sport
    Nadchodzą ciężkie czasy dla miłośników ostrej jazdy – coraz więcej krajów zapowiada wprowadzenie ograniczeń dla samochodów z napędem konwencjonalnym. Są jednak samochody, które łączą ekologiczny ...