Przewód zapłonowy

06 Mar 2012, 21:34

Otóż mam dość nietypowy kabel zapłonowy(układ był przerabiany, ale nie przeze mnie), z nieznaną mi końcówką może ktoś rozpozna i zaproponuje zamiennik :( kabel musi być dość długi, jak ktoś coś znajdzie to podam dokładne wymiary
Zdjęcie
a tu kopułka i dosyć wyraźne numery
Zdjęcie
patryktur
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 2011
Auto: Daihatsu Charade 1.3

09 Mar 2012, 19:32

Końcówka jak widać jest wciskana na bolec aparatu zapłonowego,wystarczy tylko zmierzyć średnicę bolca oraz tego kołnierza ,na który wciskana jest guma przewodu zapłonowego,ona zapobiega wysuwaniu się końcówki przewodu z bolca(spadaniu).Jeśli chodzi o kształt końcówki przewodu,możesz go delikatnie korygować(średnica)wedle potrzeb.Najlepiej byś znalazł przewód podobny,są dostępne na sztuki.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota zmienia świat
    Toyota jest znana w świecie motoryzacji jako innowator, który ma odwagę wprowadzać na rynek naprawdę rewolucyjne rozwiązania. Najbardziej znanym, spektakularnym przykładem jest Toyota Prius, która przestawiła ...
    Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie?
    Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...