Przewody od paliwa Vectra B 2.2 DTI

31 Lip 2024, 21:51

Dzień dobry. Chciałbym prosić o pomoc z przewodami od paliwa zaraz obok filtra. Na przewodzie jest napis 8mm , zewnętrzna średnica to 14mm. Przewód znalazłem na allegro, ciśnienie pracy na 1MPa , czy on będzie się nadawał ? Są też węże z ciśnieniem 2MPa ale średnica zewnętrzna to 15mm, na 14mm nie ma z takim ciśnieniem , chyba że 1mm nie robi tu różnicy

Czy ten przewód 8mm/14 mm którzy ciśnienie pracy na 1MPa będzie odpowiedni ?
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

01 Sie 2024, 07:40

Będzie odpowiedni
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Sie 2024, 18:52

Kolego,celuj tylko w przewody pod brandem FEBI,nie baw się w wybory patrząc tylko na wytrzymałość ciśnieniowąja kupiłem przelewowe oryginał MB ,80 zł za metr,na ALLEGRO dopiero potem zobaczyłem te same ,FEBI coś poniżej 20 zł za metr,poszperałem i okazuje się,że FEBI w oplocie bawełnianym,(te 8mm są jeszcze tańsze,ok 13 zł zł za metr),dostarcza je Mercedesowi,są nie do przeskoczenia,a te zamienniki gumowe?! Straciłem cały zbiornik paliwa,miałem full,po prostu pękł sobie wzdłużnie zrobił się twardy jak beton i paliwo ze zbiornika sobie wypłynęło przez noc,8mm prześwit ,czyli dopływowe,kupiłem auto z tymi przewodami, były polskie .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Różnorodne wersje Golfa na przestrzeni lat
    Debiut Volkswagena Golfa pierwszej generacji w 1974 roku okazał się początkiem imponujących historii pełnej sukcesów. Od tego czasu wyprodukowano ponad 33 miliony egzemplarzy tego modelu. Na szczególne podkreślenie ...