Powiem tak, takiego wykroczenia nie ma w taryfikatorze
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
zobacz pkt P. Znając nasza policje to doczepili by się do wszystkiego. Możesz stracić prawko, sąd, a ta osoba i tak będzie odwieziona przez karetkę.
Wiem że trudno jest wydać 3 tys. zł na coś co powinno być zagwarantowane - nasze podatki. Ale naprawdę lepiej zapewnić tej osobie godne warunki. Niech się coś stanie w drodze. Pamiętaj że byle stłuczka może się tragicznie skończyć a dzisiejsze warunki nie są za przyjemne do podróży dla osoby nawet pełnosprawnej. Zobacz czy pociągi nie oferuj takich usług.
// Dopisuje to po 30 min. Nie obraź się ale zastanawiałem się dokładnie jak ma taka "podroż" wyglądać i powiem szczerze że to jest chyba najgłupszy pomysł jaki w życiu słyszałem. Bagażnik jest dla bagaży nie dla ludzi! Usiądź sobie z tyłu i niech ktoś cie przewiezie. W bagażniku nie ma pasów, taka osoba będzie poddana siłą fizyki przy hamowaniu czy ostrzejszych zakrętach. Będziesz musiał ostro zahamować to poleci do przodu. Naprawdę nie wiem czy te 3 tys to tak dużo pieniędzy, nie wiem ile według Ciebie kosztuje bezpieczeństwo i komfort dla tej biednej osoby. Zobacz w obojętnie jakim samochodzie osobowym tylne fotele są montowane zaraz w miejscu gdzie przychodzi tylne zawieszenie, dlaczego? Min. względy bezpieczeństwa - więcej stali do miażdżenia i komfort. W bagażniku strasznie trzęsie. Tam są tylko amortyzatory, a cienka blacha powoduje straszny hałas. Jak pojedziesz to co najmniej 10 godzin to sobie wyobraź jak będzie się czuła ta osoba. Karetka nie będzie stała w korku,a ty tak.!! Każdy policjant potraktuje Cię jak osobę łamiąca niejeden przepis. Brak warunków czy nawet nieświadome znęcanie się nad tą osobą chociaż w dobrych zamiarach. Bagażnik nie ma wentylacji jak przód. Panuje tam zupełnie inna temperatura, i inna zawartość tlenu, a wyobrażasz sobie co może się stać jeżeli ktoś ci nawet stuknie w tył ? Szkła, gięta blacha i ta osobą położona jak torba z narzędziami w bagażniku, naprawdę wyluzuj i sprawdź PKP czy się tego nie podejmą np. w wagonach sypialnych.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy