Puma, CR-X del Sol, Tigra, MX-3, 100NX, Megane czy Paseo?

Który samochód jest najlepszy?

FORD Puma
1
25%
HONDA CR-X del Sol
0
Brak głosów
OPEL Tigra
0
Brak głosów
MAZDA MX-3
0
Brak głosów
NISSAN 100NX
1
25%
RENAULT Megane
1
25%
TOYOTA Paseo
1
25%
Razem głosów : 4

05 Cze 2013, 09:59

Witajcie.
Interesuje mnie samochód w cenie ok. 5000.
Nie kryję, że chciałbym nabyć coś z RWD, ale obawiam się, że może być problem.
Rozważam samochody podane w tytule tematu.
Będę wdzięczny za głosy Forumowiczów.
niachoping
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Cze 2013, 16:29

Prawie same kobiece samochody;p choć o gustach się nie dyskutuje;) A jaki problem moze byc w RWD?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

05 Cze 2013, 16:56

Dzięki za odpowiedź.
Chętnie kupię coś innego, ale gdybyś mógł zaproponować konkretny "męski" model.

Jeśli zaś chodzi o RWD, to problem pewnie będzie z wyborem czegoś solidnego w tych pieniądzach.
niachoping
Nowicjusz

05 Cze 2013, 17:01

Klasyki gatunku rwd.. czyli poczciwe bejce, za 5 tys. zł idzie znaleźć w miarę zadbane e30 i e36.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2006

05 Cze 2013, 17:32

niachoping napisał(a):Jeśli zaś chodzi o RWD, to problem pewnie będzie z wyborem czegoś solidnego w tych pieniądzach.

Bez problemu kupisz e36 w tej cenie. Może nie będzie to samochód w stanie idealnym ale na tyle dobrym by na dłuższy czas zapewnić bezproblemową eksploatację. Przy odrobinie szczęścia znajdziesz egzemplarz z R6 pod maską. E30 też można upolować do 5 tys jednak przeważnie z 4-cylindrowym m40...albo pożarta rpzez rdze. Szukając leciwego BMW za nieduże pieniądze sprawą priorytetową jest zdrowa buda bo z rdzą cięzko wygrać a walka jest bardzo kosztowna. Natomiast mechanika jest prosta i do ogarnięcia za naprawdę nieduże pieniądze.
Tu masz ciekawą e30 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wygląda w miare zdrowo jednak nauczony doświadczeniem wiem, że w realu może być różnie;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

05 Cze 2013, 19:06

Najpierw zanim dowiesz się jak za 5k można uprawiać tanie upalanie to zastanów się do czego Ci potrzebne auto. Jeżeli chcesz latać bokiem i to jest Twój cel to e30 25letnie jest idealną bazą do tego, czyli auto za 5k trochę usprawnień, upalanie i śmietnik. Jeżeli chcesz upalać bokiem i dalej w miarę korzystać z auta codziennie to 5k jest śmieszna kwotą.
Pamiętaj że zimą RWD z systemami na poziomie 0 jest uciążliwe i to nawet bardzo.
Więc jeżeli chcesz fajnie zapitalać autem 12m-cy które ma 4 poduszki pow, strefy zgniotu młodszym o 10lat zastanów się nad pierwotną swoją myślą czyli FWD skup się na JDMach które z tamtych lat wszystkie inne auta raczej wyprzedzały o epokę.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    MCA 600 Sport Spider
    MCA 600 Sport Spider to samochód, który powstał na bazie pojazdu seryjnego – polskiego Fiata 126p. Auto, choć powstało w Wielkiej Brytanii, zostało prawdopodobnie zaprojektowane przez Włocha Aurelio Bezziego. ...

05 Cze 2013, 19:23

Jeju, a na co mnie kombi?

Chcę po prostu za te 3-4k mieć auto, które kupię w dobrym stanie i będzie można jeździć - obowiązkowo w miarę szybkie przyspieszenie.
niachoping
Nowicjusz

29 Lip 2013, 21:27

Ja bym ci polecił Nissana 100nx'a tylko z silnikiem 1,6 na wtrysku 102km albo 2,0 na wtrysku 143km. Tylko trzeba zwrócić uwagę na rudą przy zakupie nissana z tamtego okresu.
PS.Jest też wersja 1,6 na gaźniku 90km, ale jak dla mnie to silnik dla emeryta
Zdano100nx
Obserwowany

Auto: Nissan 100nx
Silnik: 1,6l 90km GA16DS
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992