20 Lut 2022, 14:53
Racja,czasami udzielam się na Forum Mechaników,gdy napisałem,że wbrew logice najłatwiej jest ustrzelić porządne auto w cenie do 2000 zł,sądziłem,że zostanę wyśmiany,wręcz przeciwnie,mechanicy odpisywali,że oni też tak sądzą,my kupujemy auta dla siebie w tych kwotach,czasami trzeba troszeczkę włożyć w zależności od stanu,jedynie warunek podstawowy,pozbawione rdzy.Mój brat ostatnio kupił Peugeota 108 1.2 ,auto miało iść na złom,wyrzucało płyn chłodniczy,oglądnąłem ,bierz w ciemno,nawet jeśli trzeba będzie wymienić silnik,jaki efekt? Korek wlewu płynu puszczał,kupiony oryginał w ASo,poza tym nie trzeba było żadnego innego serwisu,auto zdrowiutkie,to już kolejny nabytek za grosze,w sumie trzecie,na każdym brat zarobił 5000 zł,na tego Peugeota od razu znalazł się chętny,znajomy,daje 5000 zł od razu,bratu go żal,nie zamierza sprzedać.Wracając do olejów,wolę zapłacić za olej 3 razy mniej,naturalnie szukam konkretnej oferty,Polacy dali czadu z tym Specol Gold,olej został poddany analizie labolatoryjnej,żaden parametr nie został przesadzony i jeszcze norma ILSAC GF-5,tez została potwierdzona,mogłem za oszczędzone pieniądze kupić jeszcze Bishopa.