Pytanie o prawo jazdy kat C i C+E

19 Cze 2021, 10:20

Witam

Mam następujący problem. Otóż w roku 2014 zdałem prawo jazdy kat. C i C+E z zamiarem oczywiście jazdy jako kierowca zawodowy. Wyszło w końcu tak, że znalazłem w miedzy czasie inną pracę, prawo jazdy zdałem, lecz nie było mi po prostu potrzebne w mojej pracy. I sprawa wygląda tak, że po 5 latach moje prawo jazdy na te kategorie straciło ważność a ja ze względu na to, że nie było mi ono po prostu potrzebne nie przedłużyłem go. Czy teraz po upływie 2 lat, chcąc przedłużyć datę ważności na dwie wymienione kategorie czeka mnie ponowy egzamin ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
pablo260001
Nowicjusz

20 Cze 2021, 12:40

Tutaj https://www.autobaza.pl/page/portal/auto-ekspert/odnowienie-prawa-jazdy-po-terminie/ masz wszystkie informacje.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Cze 2021, 11:53

Musisz je po prostu przedłużyć ale jak było na określony czas to badania lekarskie do tego na pewno będą potrzebne. Uprawnień nie tracisz i egzaminu nie zdajesz ponownie tu wszystko rozchodzi się o Twoje zdrowie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latem też można wpaść w poślizg
    Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...