Pytanie o szpachlowanie

01 Kwi 2010, 12:58

Witam
Mam pytenie odnosnie szpachlowania, mianowicie czy przed nalozeniem w/w produktu lepiej bezposrednio na metal polozyc jakis lakier, impregnat czy cos takiego i dopiero na to szpachle czy bezposrednio na blache szpachle kladziemy?
thc1906
Nowicjusz

Miejscowość: newjersey

01 Kwi 2010, 13:44

jak robisz tanioche do opchniecia to wsio rawno,
jak nie to
dobrze przygotowana powierzchnia->podkład->szpachla->podkład->lakier
ale najlepiej to nie szpachlować tylko zrobić porządną blacharkę ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

06 Kwi 2010, 17:13

POCIESZNY ma racje. Jak robisz dla siebie to wycinaj i wstawiaj, bo ruda suka jak wlezie to będzie do końca żywota zaatakowanego elementu :mrgreen:
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

06 Kwi 2010, 19:30

pocieszny napisał(a):ale najlepiej to nie szpachlować tylko zrobić porządną blacharkę

Nie da się porządnie zrobić samochodu nie szpachlując go...Bynajmniej ja w czasach
kiedy to robiłem...Wszystkiego nie wymienisz..Kwestia tylko ile tego szpachlu trzeba
nałozyć zeby po lakierowaniu miało to jakiś wygląd.. :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Kwi 2010, 21:24

głupoty kolego piszesz straszne, wszystko się da zależy tylko do umiejętności i chciejstwa, jakbym szpachlą w samochodach terenowych zajechał coś to po 2 wyjazdach by już nic z niej nie zostało :mrgreen: szpachlą to sobie można wyprowadzać delikatne nierówności w autach pokazowych a nie w takich narażonych na duże wibracje i prace na płaszczyznach blach.
wszystko się da wyprowadzić, wymienić, dorobić... problem są 2 trzeba umieć i mieć czym
pocieszny
Forumowicz VIP

06 Kwi 2010, 21:49

pocieszny napisał(a):wszystko się da wyprowadzić, wymienić, dorobić...

Oczywiście ze tak..Pospawać,poskręcać śrubami....i chyba pędzlem pomalować...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

06 Kwi 2010, 22:03

pocieszny napisał(a):głupoty kolego piszesz straszne, wszystko się da zależy tylko do umiejętności i chciejstwa, jakbym szpachlą w samochodach terenowych zajechał coś to po 2 wyjazdach by już nic z niej nie zostało :mrgreen: szpachlą to sobie można wyprowadzać delikatne nierówności w autach pokazowych

Kolego Pocieszny....... a w temacie jest szpachlowanie czołgu :?: :mrgreen: . Czy Ty aby nie za bardzo w te terenówki jesteś zapatrzony ? Co do tematu :a..... szpachluj na gołą blache - tzn : wyczyszczoną , bez nawet najmniejszego śladu rdzy , odtłuszczoną , itp ...... będzie się trzymać .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

06 Kwi 2010, 22:30

bonifacy napisał(a):Kolego Pocieszny....... a w temacie jest szpachlowanie czołgu :?: :mrgreen: .
pancerz jest elementem wymiennym, modułowym i dość łatwym do naprawy :mrgreen: tylko trochę ciężkawym :mrgreen: o ile mówimy o czołgach wyprodukowanych po latach 70 :wink:
a co do zapatrzenia wypowiadam sie o tym co najlepiej znam, golfa sobie identycznie robiłem 5 lat mineło nie ma śladu więc działa :mrgreen:
co do Twojego sposobu to niestety w moich warunkach nie jestem pewien w 100% pozbycia się rudej więc wole jednak czymś blachę zajechać, ale tak czy siak przygotowanie powierzchni to podstawa :wink:

@Migi60 nie wim co bierzesz ale to musi być mocne :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP