as5891 napisał(a):czy to ja mam składać to oświadczenie czy to właśnie właściciel od którego mam kupić pojazd??
Myśle ze nie obejdzie sie jednak bez wizyty w WK o czym wczesniej juz wspominalem.
My mozemy sobie tutaj gdybac lub przedstawiac obowiazujące przepisy ale jestem pewny ze konkretna odpowiedz uzyskasz wlasnie tam.Radzę Ci spisac sobie wszystkie nurtujące Cię pytania w tej sprawie i pkt. po pkt. pytać zeby to wszystko wyjasnili i powiedzieli co musisz zrobić zeby sie z tym problemem uporac.Nie zaszkodzi napewno tez wizyta na OKREGOWEJ STACJI KONTROLI POJAZDÓW u kumatego diagnosty w tym temacie gdyz własnie tam bedziesz musiał sie udać na badanie.
as5891 napisał(a):Sprawa druga jak to oświadczenie właściciela ma wyglądać i czy musi być poparte jakąś pieczęcią urzedową czy coś tego rodzaju??
Normalne oświadczenie.Nie zaszkodzi jak bedzie wpisany nr.dokument/np.DO/a jak masz jeszcze mozliwośc uzyskania "stępla"to juz bedzie szczyt radości...
[ Dodano: 11 Marzec 2011, 23:01 ]pocieszny napisał(a):W przypadku pojazdu zabytkowego,
pocieszny, -udało Ci się mnie wyprowadzic w maliny
Ale tylko na chwile.Im pózniej tym lepiej myslę.Przepis ten nie dotyczy akurat tego przypadku bo:ten pojazd-motocykl nie jest jeszcze ZABYTKIEM....
Bo ten motocykl ma dopiero byc ZABYTKIEM...
Dobrze kumam,jak sadzisz...
A zeby go zakwalifikować-zmienic status musza być na to DOKUMENTY.....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.